Proprietarii barurilor sunt cei mai fericiti patroni cã a început scoala, iar vânzãrile încep sã creascã simtitor.

Cum a sunat primul clopotel, cum au început sã se ocupe si terasele, ori barurile din oras. Semn cã liceeni au început noul an scolar. Si unde este cea mai bunã revedere, dacã nu la o terasã? Cã doar nu în curtea scolii… Asa se face cã începând de ieri atmosfera din baruri s-a mai animat. În prima zi de scoalã, la o ceascã de cafea, un pahar de suc, ori un capuccino, liceeni si-au povestit amintirile din vacantã.

 “Am venit la terasã pentru cã este prima zi de scoalã, iar festivitatea de început de an s-a terminat. Suntem colegi, ne-am întâlnit dupã vacantã si am venit la un suc”, spune Mihai, elev la un liceu din Petrosani.

Proprietarul barului recunoaste cã de dimineatã numãrul clientilor a fost mult mai mare decât de obicei si cã majoritatea au fost liceeni.

“Am avut mesele ocupate, iar majoritatea au fost tineri care au început scoala. Au bãut cafea si rãcoritoare. Dar nu este o noutate faptul cã, odatã cu începerea noului an scolar existã elevi care dimineata vin la bar. Si în urmã cu 10 ani, ori cu 20 de ani, elevii intrau în baruri, unii mai des, altii mai putin”, spune proprietarul barului.

Reprezentantii IPJ Hunedoara intentioneazã sã stabileascã un protocol de colaborare cu politia si jandarmeria astfel încât dimineata, când sunt orele de curs, sã nu mai existe elevi în baruri.

Marius MITRACHE