Cei doi tineri care au speriat afaceristii din Lupeni, ca mai apoi sã se mute în centrul judetului, la Deva, unde au lãsat angajatele unei fabrici fãrã bunuri, au fost trimisi în judecatã.
Minora de 16 ani, o mai veche cunostintã a politistilor, este acuzatã  de procurori de furt  calificat iar amicul ei de 18 ani, Pici Isaac de  complicitate.

Dosarul celor doi a fost înregistrat la Judecãtoria Deva, pentru faptele comise în municipiul resedintã de judet. Decizia a fost luatã de judecãtorii Tribunalului Hunedoara, minora urmând sã fie cercetatã pentru furt în stare de arest la domiciliu. Adolescenta din Lupeni  a lãsat angajatele unei societãti din Deva fãrã bunurile de valoare. Fata a intrat vestiarul societãtii si a furat tot ce a gãsit în gentile angajatelor, iar complicele ei ”tinea de sase”. Amândoi au fost arestati preventiv, însã adolescenta a fost ulterior plasatã în arest la  domiciliu, magistratii tinând cont si de faptul cã are un copil. Complicele ei n-a avut acelasi noroc si se aflã în arest preventiv la penitenciarul din Aiud. Suspectii nu sunt la prima infractiune de furt si  complicitate, iar  adolescenta a comis prima spargere la vârsta de 12 ani.
Maximilian Gânju