Pista de sanie din Parâng rãmâne singurul loc de antrenamente al sportivilor din zona noastrã si nu numai. Si asta, în conditiile în care avem campioni de talie mondialã, care au participat la Jocurile Olimpice chiar, iar autoritãtile locale au tot promis proiecte ce niciodatã pânã acum nu s-au materializat.
Sportivii de la sanie se antreneazã si acum pe locul vechi si mereu cârpit din Parâng, în timp ce performantele lor sunt uluitoare. „Noi o mentinem pe cea din Parâng. Este o pârtie scurtã, dar, la nivelul la care se antreneazã copii acum, este bunã. De altfel, toatã tara vine la noi, când avem competitii. Mergem în continuare cu ea, o întretinem”, a spus Adrian Pica, director la CSS Petrosani.  Primarul din Petrosani a declarat, în aceastã varã, cã vom avea o astfel de pârtie nouã în Parâng, pe drumul ce face legãtura între zona A si pilonul 17, unde vor fi tãiati câtiva brazi. Si tot edilul din Petrosani a gândit un proiect în zona Brãdet, mai jos, spre oras, însã, nici acesta nu a fost materializat. Aceasta ar urma sã aibã 750 de metri, iar proiectul vizeazã, dupã cum au afirmat edilii, competitii pânã la nivelul Jocurilor Olimpice ale tineretului si  festivalul olimpic al tineretului european.
Fostul director al CSS Petrosani, Zoltan Toth declara acum 2 ani cã la CNI a fost depusã o notã de  fundamentare pentru acest proiect, si cã este sustinut si de Federatia Românã de bob-sanie. Este vorba despre o pârtie de bob de una si douã persoane, sanie si scheleton. Ar fi singura din tarã, iar ca pârtie artificialã, ar fi singura din jurul nostru. Mai sunt în Austria, Germania si Lituania.
Diana Mitrache