Sfârsitul de sãptãmânã se anuntã a fi unul bogat în recolte, la Petrila si la Petrosani. În cele douã localitãti vor avea loc târguri ale recoltei.  La Petrila va avea loc si un spectacol folcloric, în timp ce la Petrosani, cei care vor veni la târg vor putea sã deguste din preparatele traditionale.
La Petrosani, cea de-a VIII-a editie a Târgului de Produse Traditionale va avea loc în perioada 12-14 octombrie în Centrul Civic al municipiului Petrosani, acolo unde sunt asteptati producãtori de produse traditionale din întreaga tarã. În plus, Primãria si Consiliul Local al municipiului Petrosani le vor oferi celor prezenti tocanã de oaie si pãsat.
„Târgul de produse traditionale este un eveniment organizat de institutia noastrã, succesul avut în anii anteriori în rândul participantilor (producãtori si cetãteni) stând la baza dorintei de a organiza si în acest an o altã editie, în luna octombrie”,sustine Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. În acest mod sunt sustinuti micii fermieri si mestesugari, iar autoritãtile locale sunt o punte de legãturã în ceea ce priveste promovarea traditiilor care definesc comunitatea.
Tocanã de oaie gratis si produse alese, la târg
Nu mai putin de 1.000 de portii de tocanã de oaie si pãsat vor fi servite gratuit la târgul de produse traditionale ce va avea loc la Petrosani, în acest final de sãptãmânã. Primarul Tiberiu Iacob Ridzi este cel care va împãrti mâncarea, tuturor, în ziua de sâmbãtã, de la ora 11,00
Vineri, în zona centralã a orasului, însã,  sunt asteptati la Târgul Toamnei zeci de comercianti, pregãtiti cu produse pentru a ne umple cãmãrile.  „La finele acestei sãptãmâni, va  fi editia a VII-a a Târgului de produse traditionale, târg cu care ne-am obisnuit în fiecare an. Au rãspuns invitatiei noastre o multime de  producãtori. Vor fi mai multi invitati decât în anii precedenti. Vor fi produse diverse, pentru cã producãtorii vin din Sibiu, Maramures, Alba, Cluj, Gorj”, a spus Sorin Cretu, administrator al Pietei Centrale din Petrosani.
Vom avea ocazia sã ne umplem cãmãrile, sã gustãm din produsele specifice fiecãrei zone si specifice toamnei,va fi must, vor fi murãturi, vor veni cei cu produse traditionale din carne, lactate si multe altele. Toate, la preturi pe care producãtorii le promit mici, sau mai mici decât cele din piatã.
Târgul începe de vineri si pânã duminicã, iar sâmbãtã este ziua în care toti momârlanii vor gãti la pirostrii tocanã de oaie si pãsat si mâncarea le va fi împãrtitã tuturor celor ce vor sã deguste din produsele specifice acestei zone.
La Petrila, evenimentul se va desfãsura pe strada Republicii din localitate, în perioada 12-14 octombrie. În fiecare zi, începând de la ora 16:00 vor avea loc spectacole de dansuri si muzicã popularã.
Monika BACIU
Diana Mitrache