„Un milion de stele pentru nevoiasi” ne asteaptã sã le aprindem si în acest an, dar cu gândul spre bãtrânii rãmasi singuri în casele lor, dupã ce copiii au plecat sã munceascã prin strãinãtate.
Este o categorie socialã extrem de afectatã si multi vârstnici se bazeazã acum pe ajutorul comunitãtii. Caritas le vine în ajutor si o va face si în acest week-end, când ne asteaptã sã cumpãrãm o lumânare pe care sã o aprindem, iar din banii strânsi, acesti oameni vor avea o razã de bucurie în perioada Crãciunului.
„Este deja a X-a editie si a devenit traditie acest eveniment si la Petrosani si el se desfãsoarã în toatã arhidieceza de Alba Iulia, fiind public cam în 20 de localitãti, vineri, în 12 octombrie, de la orele 18,00. Ne adresãm, ca în fiecare an, cu o cauzã si, anul acesta, la nivelul  organizatiei s-a decis sã fie aceea a persoanelor vârstnice, singure, imobilizate si fãrã  ajutor”, a spus Alexandru Kelemen, reprezentant Caritas Petrosani.  Voluntarii de la Caritas spun cã toate donatiile vor fi strânse si cu banii vor fi cumpãrate bunãtãti de Crãciun. „Strângem o serie de ajutoare, pe care le luãm cu acesti bani si în perioada sãrbãtorilor de iarnã le ducem acestor persoane, încercând astfel sã le alinãm dorul si sã le aducem un dram de bucurie în casele acestor oameni”, a conchis Alexandru Kelemen.  Actiunea  are loc vineri, la Petrosani, începând cu ora 18,00 si oricine poate veni în sprijinul acestei cauze, dacã va cumpãra o stelutã.
Diana Mitrache