Municipiul Vulcan s-a înfrãtit cu orasul Ialoveni din Republica Moldova si, dupã ce primarul moldovean a venit la noi, acum e rândul celui din Vulcan sã plece acolo.
Va ajunge la finele acestei luni, peste Prut, alãturi de încã un consilier local din Vulcan, iar acolo va vizita, cu sigurantã, cimitirul în care îsi dorm somnul de veci ostasii cãzuti în Primul Rãzboi Mondial. De altfel, primarul din Ialoveni a fost la manifestãrile din Pasul Vâlcan, care au deschis seria evenimentelor dedicate Centenarului României. „Avem invitatia sã plecãm în orasul Ialoveni, un oras cu care am demarat deja toate formele de înfrãtire. Pentru noi, în mod deosebit, pot sã vã spun cã facem aceastã înfrãtire pentru cã, în Ialoveni existã un cimitir al românilor cãzuti în Primul Rãzboi Mondial si a fost invitat primarul din Ialoveni aici, când noi am avut acele manifestãri în Pasul Vâlcan. A venit atunci sã vadã cum facem noi aceste comemorãri ale ostasilor cãzuti în Primul Rãzboi Mondial pentru libertatea noastrã Nationalã”, spune Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
Ialoveni este un oras în Republica Moldova, fiind chiar resedinta Regiunii de Dezvoltare Centru si a raionului Ialoveni, situat la 10 km distantã de Chisinãu. Ialoveni este una dintre localitãtile cele mai importante ale Basarabiei. Istoria acesteia începe în anul 1436, când este consemnatã prima atestare documentarã a sa, iar din anul 1994 este declarat oras.
Diana Mitrache