Comisia pentru atribuirea locuintelor din fondul locativ se întâlneste miercuri dimineatã la Vulcan, pentru a stabili cine sunt cei care au îndeplinit punctajul ca sã primeascã o locuintã socialã.  Vorbim despre apartamentele reabilitate de primãrie, care acum vor primi, chiriasii. „Blocul C1  de locuinte sociale este finalizat. Asteaptã locatarii si am fãcut o verificare a tuturor dosarelor pe care le avem depuse la primãrie. S-a fãcut un punctaj, în functie de acesta s-a întocmit o listã pe care miercuri o prezentãm comisiei de locuinte. Comisia va analiza fiecare dosar în parte, apoi va fi afisat la primãrie  si asteptãm contestatiile sau observatiile. Apoi va fi supus votului în sedinta de Consiliu Local, în data de 18 octombrie si vor fi apoi repartizate aceste locuinte”
Lucrãrile la acest bloc au pornit în luna decembrie a anului 2015 si întreaga clãdire a fost reabilitatã. Acum, mai multe familii se vor muta în casã nouã. Cei care nu încap acum pe liste, mai au însã o sansã.
„Sunt 49 de familii care vor beneficia de o astfel de locuintã. Mai avem si în asteptare si deja avem în lucru C2, tot bloc de locuinte sociale, iar noi sperãm ca în primãvarã va fi dat în folosintã. Apoi mai avem C3, pe care sperãm sã îl dãm în folosintã în primãvara anului 2020”, mai spune primarul din Vulcan. Sunt blocuri reabilitate complet si oamenii care le primesc la cheie trebuie sã stie cã sunt obligati sã îsi achite dãrile la zi. „Chiriasii trebuie sã stie cã aceste locuinte nu se vând, iar ei sunt obligati sã îsi achite toate dãrile la zi, fiind  reduceri de chirie pentru fiecare. Sunt locuinte sociale si cei care nu vor achita, vor fi dati afarã din aceste apartamente”, a conchis Gheorghe Ile.
Diana Mitrache