Hidroconstructia întoarce o licitatie pentru modernizarea retelelor de apã si canalizare din  municipiul Lupeni.  Societatea a cerut Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor “anularea adresei de comunicare a rezultatului evaluãrii tehnice, transmisã de cãtre entitatea contractantã (…), prin care oferta subscrisei a fost declaratã inacceptabilã, ca netemeinicã si nelegalã; anularea partialã a raportului procedurii, în ceea ce priveste evaluarea ofertei HIDROCONSTRUCTIA SA si a tuturor actelor  subsecvente acestuia;  reluarea procedurii si reevaluarea ofertei  depuse de HIDROCONSTRUCTIA SA, cu emiterea unui nou raport al procedurii de atribuire pe baza ofertei depuse, raportat la cerintele documentatiei si a dispozitiilor legale în materia  achizitiilor publice”.
Dupã ce au fost analizate documentele depuse la dosar, Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor a dispus “anularea adresei nr. 31316/04.09.2018, si a proceselor-verbale de  evaluare privind respingerea propunerii tehnice depuse de HIDROCONSTRUCTIA SA pentru lotul 2”.
În plus, CNSC a dispus si “reluarea procedurii de atribuire referitoare la acest lot, în termen de 15 zile de la primirea deciziei Consiliului, cu luarea în considerare a aspectelor analizate, asa cum s-a mentionat în motivare”.  Contractul „Reabilitare aductiune, retele de apã si canalizare în UAT Lupeni” are o valoare totalã de peste 42 de milioane de lei.  Lotul al doilea, cel care a fost contestat prevede „reabilitare retele de apã pe o lungime de aproximativ 8,5km; construirea statiei de pompare a apei potabile Stefan; reabilitare retele de canalizare pe o lungime de aproximativ 4,1km; construirea unei statii de pompare a apelor uzate Lupeni Est; procurare si montaj apometre”.  Doar aceastã componentã a contractului are valoarea de 14.506.677 RON si nu include sumele reprezentând ,,cheltuieli diverse si neprevãzute”.
Monika BACIU