Canalizarea din Stefan încã mai asteaptã / Licitatia de 14 milioane de lei a fost contestatã de Hidroconstructia

Hidroconstructia întoarce o licitatie pentru modernizarea retelelor de apã si canalizare din  municipiul Lupeni.  Societatea a cerut Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor “anularea adresei de comunicare a rezultatului evaluãrii tehnice, transmisã de cãtre entitatea contractantã (…), prin care oferta subscrisei a fost declaratã inacceptabilã, ca netemeinicã si nelegalã; anularea partialã a raportului procedurii, în ceea ce priveste evaluarea ofertei HIDROCONSTRUCTIA SA si a tuturor actelor  subsecvente acestuia;  reluarea procedurii si reevaluarea ofertei  depuse de HIDROCONSTRUCTIA SA, cu emiterea unui nou raport al procedurii de atribuire pe baza ofertei depuse, raportat la cerintele documentatiei si a dispozitiilor legale în materia  achizitiilor publice”.
Dupã ce au fost analizate documentele depuse la dosar, Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor a dispus “anularea adresei nr. 31316/04.09.2018, si a proceselor-verbale de  evaluare privind respingerea propunerii tehnice depuse de HIDROCONSTRUCTIA SA pentru lotul 2”.
În plus, CNSC a dispus si “reluarea procedurii de atribuire referitoare la acest lot, în termen de 15 zile de la primirea deciziei Consiliului, cu luarea în considerare a aspectelor analizate, asa cum s-a mentionat în motivare”.  Contractul „Reabilitare aductiune, retele de apã si canalizare în UAT Lupeni” are o valoare totalã de peste 42 de milioane de lei.  Lotul al doilea, cel care a fost contestat prevede „reabilitare retele de apã pe o lungime de aproximativ 8,5km; construirea statiei de pompare a apei potabile Stefan; reabilitare retele de canalizare pe o lungime de aproximativ 4,1km; construirea unei statii de pompare a apelor uzate Lupeni Est; procurare si montaj apometre”.  Doar aceastã componentã a contractului are valoarea de 14.506.677 RON si nu include sumele reprezentând ,,cheltuieli diverse si neprevãzute”.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.