Troitã de comemorare la aniversare?

Spulberatã de un sofer prea grãbit, una dintre troitele amplasate lângã biserica aflatã în centrul municipiului Petrosani a fost reconstruitã si pusã pe un soclu nou. Incidentul a avut loc cu luni în urmã, iar acum cei de la Biserica ortodoxã Sfânta Treime au înlocuit-o pe cea din lemn cu una din marmurã. Edificiul ar fi fost realizat la Simeria si asta pentru cã întreaga suflare  bisericeascã si-a dorit sã repunã pe soclu un  monument similar.

Noua troitã a fost montatã la finele sãptãmânii trecute, iar acum, cei care trec acum prin fata Sfintei Biserici pot sã observe la baza ei stând scris, pe o plachetã:
„Întru slava lui Dumnezeu si întru cinstea eroilor neamului nostru românesc. Monument ridicat de credinciosii Parohiei Sf. Treime Petrosani cu ocazia COMEMORÃRII centenarului unirii 1918-2018”.
Din pãcate, multi oameni s-au întrebat dacã, acum, în Anul Centenarului este potrivit ca acest eveniment sã fie comemorat, asa cum scrie pe acest monument. Monumentul are o înãltime de 3 metri si jumãtate si va fi sfintit în ziua de Sfântul Dumitru.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.