Expozitie de fotografie pe format supradimensionat

Dupã Ziua Minelor Deschise, Exploatarea Culturalã Petrila, dezvelirea ansamblului statuar Sîrbu-Brâncusi si Noaptea Albã a Galeriilor, Planeta Petrila revine cu un nou eveniment cultural.
O expozitie de fotografie pe format supradimensionat, montatã într-o locatie ineditã – planul înclinat de acces spre Putul Centru.
Expozitia ineditã va avea vernisajul sâmbãtã, 13 octombrie, ora 18.00, iar cei care doresc sã o viziteze sunt asteptati de organizatori pe platoul din fata centrului Pompadou din incinta fostei Exploatãri Miniere Petrila – actuala Exploatare Culturalã Petrila.
Potrivit organizatorilor, ”Genius Loci” este un proiect de fotografie documentarã în curs de desfãsurare, creat de Gabriel Amza (Timisoara), care are ca scop definirea spiritului chintesential al Vãii Jiului. În timp ce cãutãm acest spirit, singurul lucru care poate fi definit în mod clar este locul gol pe care la lãsat în urmã când a început sã disparã, înainte ca acest spirit sã se refacã cu o altã identitate, renãscând din propria-i cenusã.
Expozitia acoperã prima parte a proiectului, fãcând si subiectul primului volum al cãrti Genius Loci: Death.
Albumele se pot achizitiona fãcând o pre-comandã pe Indiegogo: https://www.indiegogo.com/projects/genius-loci-documentary-photography.
Gabriel Amza este unul dintre ambasadorii culturali ai Vãii Jiului, dedicându-i proiectul de fatã si sustinând fizic sau de la distantã toate evenimentele realizate sub egida proiectului Planeta Petrila.  Împreunã cu Andrea Wolfer, acesta conduce Centrul Cultural Misc., în fosta Fabricã de  tigãri din Timisoara, demonstrând capacitatea de utilizare a unei clãdiri industriale ca spatiu dedicate evenimentelor culturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.