Autoritãtile din Lupeni, pregãtesc sezonul de iarnã din Straja

Încã douã telescaune vor fi functionale în Statiunea Straja în sezonul 2018-2019. Este vorba de telescaunul din Vârful Straja si încã o instalatie pe cablu.
Astfel, în statiunea Straja vor functiona 10 instalatii de transport pe cablu asigurã accesul facil la toate pârtiile din statiune, din care 4 telescaune, 5 teleskiuri si o telegondolã. Eforturile autoritãtilor locale de dezvoltare a statiunii sunt împiedicate fix de ministere.
Banii pentru domeniul schiabil au întârziat sã mai fie virati în conturile municipalitãtii, astfel cã majoritatea investitiilor de acum sunt realizate de privati.
„N-am mai primit bani de la minister. Proiectul este blocat. Consider cã avem un ministru cam nepregãtit. Ministrul are, spre  fericirea mea, un cabinet foarte bine pregãtit, dar el nu stie în ce  s-a bãgat… Noi, ca Lupeni, si încã douã statiuni suntem cazuri putin mai aparte, prin faptul cã am reusit sã finalizãm cam 60% din proiectul avut. Noi am avut un proiect licitat, în derulare pânã la un moment dat când contractul a expirat. Nu l-am mai prelungit din cauza faptului cã stiti cã am avut probleme cu acest domeniu schiabil… Am dorit sã  licitãm din nou. Am primit acordul ministrului, când era un alt  ministru nu acesta de-acum. Ne-a virat si în cont la momentul  respectiv o sumã de 47 miliarde lei pentru a face niste lucrãri pe care le aveam în masterplanul mare, dupã care în momentul când a venit noul ministru a cãzut totul”, a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.  Potrivit autoritãtilor locale,  Straja este pe locul al III-lea în topul statiunilor montane din tarã. Acest lucru se datoreazã si investitorilor privati.
„Anul acesta un investitor a reusit sã mai construiascã din banii proprii încã un telescaun. Anul viitor avem un proiect cu un alt investitor din Straja, care ne-a depus documentatia pentru a face un alt telescaun în statiune, de 1,8 km. Statiunea se dezvoltã în fiecare an. Anul viitor este posibil ca în statiunea noastrã sã avem si o pârtie de sanie, pe care nu am avut-o pânã acum. Avem multe asemenea aspecte pozitive. Un investitor a cumpãrat în acest an 10 tunuri de zãpadã noi, din bani proprii. Noi avem achizitionate de primãrie 10 tunuri, suntem iar în achizitie  pentru încã 10 tunuri. (…) Aceste tunuri de zãpadã au fãcut diferenta (n.r. când nu a nins), plus instalatiile pe cablu, tot mai moderne si mai multe în ultimii ani (…) Telegondola este verificatã din punct de vedere al ISCIR, mai dureazã vreo sãptãmânã-douã si toate lucrurile vor fi în regulã. Telescaunul de sus din Straja, de care am vorbit si anul trecut, dar nu am reusit sã ne încadrãm cu toate, de anul acesta va fi functional. Acest telescaun ne duce pânã în vârful statiunii Straja, de unde ar trebui sã avem legãtura cu Vulcanul, pentru a reusi sã avem acel domeniu schiabil întins, unic la nivel de România. ªi eu vã spun acum, cã consider si cred cã dupã investitiile care s-au fãcut în  statiunea Straja, aceasta este în primele trei statiuni din România din punct de vedere al pârtiilor de schi si al lungimii lor”, a mai spus sursa citatã.
Între timp, pentru viitorul apropiat, adicã pentru sezonul de iarnã care va debuta în mai putin de trei luni, autoritãtile locale din municipiului Lupeni vor sã mai realizeze încã aproape 300 de locuri de parcare. Acestea vor fi amenajate în zona de agrement, adicã la baza statiunii, edilii determinându-i astfel pe turisti sã foloseascã telegondola pentru a ajunge în statiunea montanã.
Monika BACIU

3 comentarii la „Autoritãtile din Lupeni, pregãtesc sezonul de iarnã din Straja

 • 9 octombrie 2018 la 09:14
  Permalink

  Autoritatile din Lupeni,ar face bine sa termine dracului odata drumul din oras .De trei saptamani asteapta sa fie asfaltat,dar probabil se astepta viitoarele alegeri,pentru a arata populatiei ce harnici suntem noi in preajma unui eveniment !

  Răspunde
 • 9 octombrie 2018 la 19:12
  Permalink

  Felicitari! Sa traiasca dom primar! Avem un oras cu oameni fericiti!
  E bine ca se asfalteaza partiile in Straja!
  E bine ca vom avea partii incalzite la iarna!.

  Răspunde
 • 9 octombrie 2018 la 19:24
  Permalink

  Domnule Dinu, daca nu va pricepeti va rog sa invatati cum se toarna asfaltul in Lupeni: asfaltul nu se toarna cand e vreme buna, asfaltul se toarna dupa ce vine inghetul.
  Eu asa stiu sa torn. Tata turna altfel.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.