1500 de tone de cãrbune/zi

Cele patru unitãti miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara au o productie de  cãrbune de circa 1500-1600 de tone/zi.
Cantitatea extrasã este la minimul istoric, iar din cauza acestui lucru este aproape imposibil sã se  constituie stocul de  cãrbune necesar pentru perioada de iarnã. Lipsa echipamentelor miniere, a investitiilor din subteran îsi lasã o amprentã adâncã asupra productivitãtii.
“Cu stocurile sunt ceva probleme pentru cã productia este destul de scãzutã, din cauza unor probleme apãrute la mina Vulcan, care este în dezechipare cu un abataj. Acolo sunt douã abataje, urmând sã se pregãteascã punerea în functiune a unui abataj. Mai e o problemã legatã de complexul de la mina Livezeni, tot tehnicã. Mâna care merge cel mai bine acum este Lupeniul. Sunt  1500-1600 de tone pe zi, desi ar trebui sã fie undeva la 2000 de tone/zi dupã ce se rezolvã problemele”,  a declarat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele.  Pentru a suplimenta cantitatea de cãrbune necesarã functionãrii celor douã  termocentrale, Complexul Energetic Hunedoara recurge la importuri de huilã.
Monika BACIU

2 comentarii la „1500 de tone de cãrbune/zi

 • 8 octombrie 2018 la 20:08
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

  Răspunde
 • 9 octombrie 2018 la 13:22
  Permalink

  Acelasi ,, domn ” campean care bate campii non stop ca ,, Minerii vaii jiului ” … sfarsitul C.E.H. -ului e aproape, sfarsit pentru care a semnat si el !!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.