Un proiect care li se adreseazã tinerilor din zona noastrã le poate aduce premii si multã satisfactie. Ideea este a celor de la Caritas, care le cer tinerilor sã vinã cu idei pe care sã le aplice în  sprijinul bãtrânilor  singuri si  neajutorati. Totul va fi analizat si apoi, cele mai bune proiecte, nu doar cã vor fi aplicate, dar vor fi si premiate. Este modul celor de la Caritas de a educa întreaga comunitate pentru a colabora cu cei aflati la nevoie.
„Încercãm sã aducem toate generatiile alãturi de persoanele vârstnice  si sã constientizãm  comunitatea cã trebuie sã fie alãturi de bãtrânii  singuri, pe care nu  putem sã îi lãsãm baltã si mai ales cã trebuie sã dãm dovadã cã aici comunitatea noastrã este una care are grijã de vârstnici, pentru cã, felul în care noi ne îngrijim bãtrânii este un indicator foarte bun al nivelului de dezvoltare al comunitãtii”, a spus Alexandru Kelemen, reprezentant Caritas Petrosani.
„Tu esti schimbarea” este titlul proiectului  gândit de Caritas si în aceste zile, oricine se poate implica si se poate gândi la o solutie. „Orice grup de tineri care are o idee bunã,  vis-a-vis de un proiect adresat bãtrânilor, se poate înscrie pe pagina noastrã de facebook si pe cea  a organizatiei. Orice tânãr, orice grup poate, iar noi le vom selecta pe cele mai bune, iar 3 dintre ele le vom implementa. Echipa câstigãtoare  care va fi selectatã va fi premiatã”, a adãugat Alexandru.  Înscrierile se pot face pânã în data de 29 octombrie, iar cei care cred cã au idei, au acum sansa sã le implementeze.
Diana Mitrache