Rezultat de exceptie pentru echipa Salvamont România la competitia ”Dolomiti Rescue Race – 2018”, unde a ocupat locul trei pe natiuni, dupã tara gazdã – Italia si Slovenia.
Salvatorii români au concurat si pe echipe si au ocupat pozitii în ”Top 10”. Competitia a adus la start 57 de echipe din 11 tãri. Prestigiosul concurs în care salvamontistii îsi aratã mãiestria s-a desfãsurat în Italia, iar din echipa tãrii noastre au fãcut parte si doi salvatori montani hunedoreni. Este vorba de seful Serviciului Public Judetean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean si reputatul parapantist din Petrosani, Toma Coconea, salvamontist în Parâng.
În total, 12 salvamontisti din tara noastrã au rãspuns invitatiei Corpo Nazionale Soccorso Alpino e Speleologico la “Dolomiti Rescue Race – 2018”, competitia echipelor italiene de salvare montanã . Întrecerea este de fapt o competitie profesionalã cu caracter tehnico-aplicativ, astfel cã participantii pot face cu adevãrat schimb de experientã. Echipele românesti au fost alcãtuite si salvatori montani de la Salvamont Gorj , Salvamont Hunedoara, Salvamont Poiana Brasov , Salvamont Zãrnesti si Salvamont Satu Mare.
Maximilian Gânju