Oamenii nu au venit la Refendumul organizat de Guvernul României nici ÎN Valea Jiului. Procentul celor care au participat si au pus stampila în acest loc a fost cel scontat pentru Referendum în doar douã sectii, una la Petrila si una la Petrosani.
În rest, situatia este la fel ca în întreaga tarã, iar Referendumul organizat pentru modificarea Constitutiei nu va putea fi validat. În fapt, doar la sectia de la Colegiul National Mihai Eminescu si la scoala din Cimpa au venit peste 30% din totalul alegãtorilor, ca sã voteze.
Cel mai bun procent l-a avut sectia de la Colegiul National Mihai Eminescu  unde sunt 177 persoane arondate, iar 62 au votat  pe liste, 6 liste separate, procentul de prezentã fiind de 38,41%. La polul opus sunt cei din Colonia Petrosani care au votat la sectia de la Casa pensionarilor. Procentul celor prezenti nu a depãsit  12,42%.
ªi la Vulcan prezenta a fost slabã, cu un maxim de  20,90% de voturi la sectia cu  nr 168, minimul fiind înregistrat aici la sectia nr 176, organizatã  într-o scoalã. Acolo procentul celor prezenti a fost de doar 7,2%.  Petrila este si ea în topul Vãii Jiului cu un procent de 38,41% de votanti care s-au prezentat la  ªcoala din Cimpa, cel mai mic procent fiind de 16,8% în sectia nr. 231. Nici la Lupeni nu a fost mai bine, minimul de prezentã fiind înregistrat la sectia de la Liceul  teoretic, respectiv 13,18%., în timp ce cel mai mare procent a fost de 21,38% la sectia 123, organizatã în scoala generalã. Aninoasa nu a depãsit nici pragul de  18 procente. Cei mai putini alegãtori au mers sã voteze la scoala din Iscroni, unde procentul celor prezenti la urne a fost de 11,87% , iar cei mai multi, 17,48% au votat la sectia de la stadion.
Diana Mitrache