Vrem turism, dar fãrã infrastructurã! Oamenii nu ajung la noi, în Valea Jiului. Asta spun toti proprietarii de pensiuni, iar administratia judetului Hunedoara spune cã a înteles perfect cum stau lucrurile si acum investeste în realizarea sistemului de drumuri necesare pentru cei ce vin în judetul nostru.
„Trebuie sã avem o infrastructurã bunã. Concret, Consiliul Judetean, în sedinta de luna trecutã, deja a aprobat si am depus spre finantare la PNDL, 10 drumuri, care însumeazã 160 de  km. Este vorba despre drumuri din zona Hategului, ce duc spre obiectivele turistice din aceastã zonã. A face drumuri spre obiectivele turistice din aceste zone, va duce la cresterea numãrului lor”, a declarat Costel Avram, administratorul public al judetului Hunedoara.
Mai mult, compartimentul de turism din Consiliul Judetean Hunedoara a gândit un proiect integrat în care vrea sã implice toate centrele de informare turisticã din judet, care sã realizeze circuite turistice complexe.
„Prin ADEH, compartimentul turism, ne gândim la acest lucru.  O primã etapã a fost cã reprezentantii ADEH au venit în Valea Jiului si s-au întâlnit cu toti cei care lucreazã în centrele de informare turisticã. Trebuie, pas cu pas, fãcut asa si o gândire integratã, cu circuite turistice, va duce la dezvoltarea zonei. Se lucreazã la itinerarii, în care sã fie cuprinse obiective turistice, în circuite complexe”, a mai spus Costel Avram. Pânã acum, niciun agent de turism nu poate oferi circuite în zona noastrã, iar acestea ar  trebui sã cuprindã de la cetãtile dacice, la zonele de schi, pesteri si turismul religios.
Diana Mitrache