Pentru cã se rãceste afarã, iar Apa Serv sfãtuieste populatia sã îsi ia mãsuri împotriva înghetului, oamenii din Valea Jiului au început sã constate cã apometrele nu mai sunt în cutiile de protectie.
Tot mai multe zone din oras sunt acum sub asediul hotilor de fier vechi, care au furat usile apometrelor. Sunt bucãti mari de fier, pe care acestia le-au sustras din scãrile în care au putut avea acces, iar cei de la Apa Serv, care ne sfãtuiesc sã  protejãm aparatele, spun cã au constatat frecvent astfel de situatii.
„Din pãcate, la verificãrile fãcute în teren constatãm si deficiente de genul acesta. Încercãm sã le mai remediem, acolo unde putem, dar întreaga responsabilitate pentru protejarea si întretinerea aparatelor de mãsurã este în sarcina beneficiarilor. Îi rugãm sã  aibã grijã de ele, pentru cã nu prea sunt hotii din alte cartiere”, a spus Florin Donisã, director tehnic SC Apa Serv Valea Jiului.
Cei de la Apa Serv spun cã apometrele pot fi protejate în cutii metalice, care pot fi chiar cãptusite, dat fiind faptul cã, la temperaturi de iarnã, acestea pot sã înghete si de ele depinde buna functionare a sistemului din fiecare apartament. Înainte de a da înghetul, proprietarii sunt sfãtuiti sã îsi ia toate mãsurile ce se impun, asa încât sã nu aibã probleme pe timpul iernii.
Diana Mitrache