Apa Serv a achizitionat aproximativ 70% din aparaturile necesare pentru a lucra în conditii excelente. Vorbim despre aparate, masini si utilaje, care, nu numai cã sunt de ultimã generatie, dar vor usura enorm munca angajatilor.

O parte dintre ele vor fi folosite pentru a detecta spãrturile din sistemul de tevi. „Au fost livrate echipamente pentru un  auto-laborator complet, cu echipamente, pentru a  detecta pierderile. Este  format din toate accesoriile necesare acestei activitãti. Existã, în cadrul acestei dotãri, echipamente care  pot localiza conductele de apã metalice sau nemetalice, pre-localizarea defectelor, localizarea exactã a  spãrturilor prin mijloace tehnologice moderne si  absolut toate accesoriile  pentru a desfãsura în  conditii bune aceastã  activitate”, a spus  Florin Donisã, director tehnic SC Apa Serv Valea Jiului. Nu este pentru prima datã când societatea de apã din Valea Jiului are astfel de echipamente, dar acestea de acum sunt absolut de ultimã generatie. În plus, echipele care vor lucra cu ele sunt acum instruite de specialisti, iar pe viitor, orice spãrturã ar putea fi detectatã, chiar înainte de a se vedea apa la suprafatã.
„Dacã  o parte din echipamente se folosesc pentru pre-localizarea spãrturilor, altele se folosesc pentru localizarea exactã a acestora. Avem chiar un echipament care are peste 40 de senzori care se monteazã pe o retea de alimentare si cu care se face analiza sistemului  dintr-un cartier întreg. Ele vor transmite informatii despre modificãrile parametrilor de alimentare cu apã, asa încât, din timp, sã putem lua act de problemele ce existã în retea. Scurtãm timpul de remediere, dar rezolvãm si o mare  problemã. Existã în retelele de alimentare cu apã pierderi vizibile si invizibile. Pe cele ce le vedem e simplu, cã iese apa din pãmânt, dar cele invizibile, care nu sunt putine, si din cauza reliefului, apa se duce prin bolovãnisuri spre Jiu, iar ele nu se vãd, însã, cu aceste echipamente putem identifica si acest gen de probleme”, a mai adãugat Florin Donisã, director tehnic SC Apa Serv Valea Jiului.  Peste un milion si jumãtate de euro au fost investiti în acest proiect, iar aparaturile ce au fost achizitionate sunt de ultimã generatie. Apa Serv va avea si un  laborator auto cu care se va stabili calitatea apei, scule si echipamente  specifice  pentru alt gen de interventii, un buldoexcavator, ori un utilaj pentru interventii la canalizare.
Diana Mitrache