Peste 100 de sectii de vot au probleme legate de participarea presedintilor în zilele în care oamenii sunt chemati la Referendum.
Potrivit unei statistici, joi, la prânz, 135 de presedinti ai sectiilor de votare din judetul Hunedoara au fost înlocuiti din functii la solicitarea acestora.
Cei mai multi au invocat motive personale, iar în aceste conditii ar trebui sã fie înlocuiti cu altii. Asta, desi instruirea s-a cam fãcut înainte cu ceva timp. Existã si  situatii în care, la anumite sectii, pânã acum, presedintii au fost înlocuiti si de douã ori, deoarece si urmãtoarea persoanã desemnatã nu a putut sã îndeplineascã prevederile functiei. Purtãtorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glãman, a declarat cã unii au depus cereri de înlocuire din functie pe motive medicale, în timp ce altii au spus cã nu vin din motive ce sin de familiile lor.
Tribunalul Hunedoara lucreazã la foc continuu pentru acest Referendum ce va tine douã zile si zilnic au loc  trageri la sorti pentru desemnarea unor noi presedinti ai sectiilor de votare. Cereri de înlocuire se mai pot depune pânã vineri. În total, sunt amenajate pe  teritoriul judetului Hunedoara 524 de sectii de votare.
Diana Mitrache