Primãria din Petrosani scoate la licitatie serviciul de distributie al energiei termice în sistem centralizat, iar reprezentantii Complexului Energetic Hunedoara spun cã se vor prezenta.  Decizia ar urma sã le vinã în sprijin celor 2.000 de abonati ai sistemului, care mai  beneficiazã de cãldurã la Petrosani.
Primarul din  localitate a afirmat cã serviciul va fi scos la  licitatie, dupã ce societatea de termoficare a fost lichidatã.
„Sãptãmâna aceasta vom fi în situatia în care vom putea sã scoatem pe SEAP aceastã atribuire”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi,  primarul municipiului Petrosani.  La ea ar urma sã participe Complexul Energetic Hunedoara si, pentru prima datã,  producãtorul de energie termicã sã fie si cel care sã livreze agent termic populatiei. „Noi suntem dispusi sã furnizãm agent termic în Valea Jiului si în Deva,  cãrbunele va exista la momentul respectiv, doar cã sunt procedurile legale. Firma de  termoficare este în lichidare, urmeazã licitatia organizatã de primãrie, noi o sã participãm la ea si, dacã vom fi câstigãtori, clar vom furniza noi. Dacã va fi altã firmã, vom încheia un contract pentru furnizarea energiei  termice în Valea Jiului”, a spus Samuel Dioane, directorul general al CEH într-un interviu de la Universitate.  Conducerea Complexului Energetic Hunedoara spune cã va avea si stocurile  necesare si cã la Deva deja se furnizeazã agent termic de la Mintia. Asta, însã, în conditiile în care abonatii,  aproximativ 6.000 de apartamente, au plãtit facturile în proportie de 90 %. La Petrosani, gradul de încasare nu depãseste 50%.
Diana Mitrache