CEH si Primãria Petrosani, acord pentru termoficare

Primãria din Petrosani scoate la licitatie serviciul de distributie al energiei termice în sistem centralizat, iar reprezentantii Complexului Energetic Hunedoara spun cã se vor prezenta.  Decizia ar urma sã le vinã în sprijin celor 2.000 de abonati ai sistemului, care mai  beneficiazã de cãldurã la Petrosani.
Primarul din  localitate a afirmat cã serviciul va fi scos la  licitatie, dupã ce societatea de termoficare a fost lichidatã.
„Sãptãmâna aceasta vom fi în situatia în care vom putea sã scoatem pe SEAP aceastã atribuire”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi,  primarul municipiului Petrosani.  La ea ar urma sã participe Complexul Energetic Hunedoara si, pentru prima datã,  producãtorul de energie termicã sã fie si cel care sã livreze agent termic populatiei. „Noi suntem dispusi sã furnizãm agent termic în Valea Jiului si în Deva,  cãrbunele va exista la momentul respectiv, doar cã sunt procedurile legale. Firma de  termoficare este în lichidare, urmeazã licitatia organizatã de primãrie, noi o sã participãm la ea si, dacã vom fi câstigãtori, clar vom furniza noi. Dacã va fi altã firmã, vom încheia un contract pentru furnizarea energiei  termice în Valea Jiului”, a spus Samuel Dioane, directorul general al CEH într-un interviu de la Universitate.  Conducerea Complexului Energetic Hunedoara spune cã va avea si stocurile  necesare si cã la Deva deja se furnizeazã agent termic de la Mintia. Asta, însã, în conditiile în care abonatii,  aproximativ 6.000 de apartamente, au plãtit facturile în proportie de 90 %. La Petrosani, gradul de încasare nu depãseste 50%.
Diana Mitrache

7 comentarii la „CEH si Primãria Petrosani, acord pentru termoficare

 • 3 octombrie 2018 la 19:24
  Permalink

  Sa se schimbe tevile de termoficare de la Termocentrala Paroseni pana la usa apartamentelor pentru a fi rentabila termoficarea in valea jiului .

  Răspunde
 • 3 octombrie 2018 la 21:09
  Permalink

  Din surse sigure am aflat ca s-a aprobat schimbarea tevilor de la Paroseni pana la usa apartamentelor!Inca nu s-a hotarat daca aceste tevi sa fie din platina sau din argint!

  Răspunde
 • 3 octombrie 2018 la 22:25
  Permalink

  fane, vor fi din lonjeroanele pe care le-ai sustras in 2006 de la mina vulcan cand erai ing sef, si cu care ti-ai marit cabana

  Răspunde
 • 4 octombrie 2018 la 05:52
  Permalink

  Doua institutii falimentare isi dau mana! Ce frumos! Si corupte! Uitati-va la alte stiri din ziarul de astazi!

  Răspunde
 • 4 octombrie 2018 la 10:18
  Permalink

  Draga reactie….A-ti dat zilele trecute un articol in care spuneati ca nu se mai da caldura !! Azi spuneti ca se v-a da …..Hotariti-va odata ,nu de alta dar…acum scriem de rau la adresa primarului si a primariei (datorita articolului publicat pe care l-ati si retras ) iar acuma sa scriem de bine ,dupa cum e normal daca v-a fi termoficare . In final cred ca v-a fi ca tot ce e in Romania …”Desteptul promite iar fraierul trage nadejdea „.

  Răspunde
 • 5 octombrie 2018 la 19:07
  Permalink

  nu va pasa de cei 2000 de abonati ,va pasa de casele,garajele,spalatoriile care sunt bransate ilegal la magistrala de apa calda

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.