Straja este în top 3 statiuni din România

Cu pârtii exceptionale, instalatii de formare a zãpezii, gondolã si telescaune performante, statiunea Straja este una dintre cele mai cãutate din România.  Ar putea chiar sã fie  catalogatã în primele 3 din tara noastrã, mai ales pe  timpul iernii, iar investitiile aici se fac si de la bugetul local si de la cel al statului, dar si al privatilor, care au înteles cã e important sã îsi aducã aportul.
„Anul acesta, vreau sã  felicit un investitor, care a reusit sã mai construiascã,  din banii proprii, încã un telescaun. Anul viitor deja avem un proiect în care, un alt investitor ne-a depus  documentatia pentru a face un alt telescaun la Straja de 1,8 km. Statiunea se dezvoltã în fiecare an si anul viitor este posibil sã avem si o pârtie de sanie, pe care nu o avem acum”, a spus Lucian Resmeritã, primarul  municipiului Lupeni.
Si, dacã zãpada nu e mereu darnicã, dar vremea e rece, primãria are 10 tunuri, mai trebuie sã primeascã alte 10, iar investitorii particulari tin pasul si aici. „Un investitor a cumpãrat, în acest an, 10 tunuri de zãpadã noi. Noi avem alte 10, suntem în  procedurã de achizitie cu alte 10 si atunci a cumpãrat el alte 10. Noi, în ultimii 4 ani, pe timp de iarnã, nu aveam zãpadã de Crãciun si Revelion, desi era frig, dar nu a nins. Nu se putea practica schiul si turistii vin acum  pentru schi, iar noi toti am înteles utilitatea acestor tunuri de zãpadã”, a mai adãugat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.  Administratia din Lupeni se pregãteste sã realizeze un proiect de urbanism zonal (PUZ), care sã redea statiunii turistice toate oportunitãtile ce le sunt necesare turistilor.
„Anul acesta va fi functional si telescaunul din vârful statiunii Straja, iar de acolo va urma legãtura cu Vâlcanul, pentru a reusi sã avem acest domeniu schiabil, care va fi unic la nivel de România. Si, la acest moment, dupã investitiile care s-au fãcut statiunea Straja este  în primele 3 din România, din punct de vedere al pârtiilor de schi”, a precizat primarul.  Proiectul Schi în Carpati este blocat  acum, iar în acest an nu a ajuns niciun leu pentru domeniile schiabile si investitiile necesare în turism. Lupeniul, însã, a reusit sã finalizeze investitia din acest proiect în proportie de 60%. Finalizarea lui ar putea lega cele douã statiuni din zona de Vest, Pasul Vâlcan si Straja în cel mai mare domeniu schiabil de la noi din tarã.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Straja este în top 3 statiuni din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.