Doi angajati ai Primãriei Petrosani Adrian Negoe, secretarul institutiei si Daniel Visan, directorul DPADPP, dar si un fost angajat, fost director al SPADPP Lucian Dragomir au fost trimisi în judecatã pentru fapte de coruptie.
Dosarul lor s-a aflat în camera preliminarã pânã în 2 octombrie 2018, când s-a decis trimiterea lor în instantã.  Hotãrârea însã nu este încã definitivã. Potrivit Tribunalului Hunedoara, Negoe Adrian, Visan Daniel si Dragomir Lucian au fost „trimisi în judecatã  pentru tentativã la infractiunea de folosirea sau prezentarea cu  rea-credintã de  documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete”. În fapt este vorba despre un proces deschis de o asociatie composesoralã, care acum e parte în dosar. Pentru cã legea o cere, cei doi, care mai sunt acum angajati la Petrosani, în aparatul administrativ, ar putea fi suspendati din functiile pe care le detin. Deocamdatã, însã,  angajatorul, respectiv Primãria Petrosani, nu îi va suspenda, cel putin deocamdatã, din functii.
„Deocamdatã, nu suntem la fazã la care sã se impunã suspendarea. Încã sunt la faza de urmãrire penalã, camera preliminarã. Mai au o cale de atac si, dupã ce va fi decizia Curtii de Apel, care devine  definitivã si, dacã se mentine, atunci se va lua decizia suspendãrii. Dar, pânã atunci, încã nu sunt la faza sã se ia aceastã decizie”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi,  primarul municipiului Petrosani.
Potrivit documentelor, cei trei sunt cercetati pentru infractiuni de coruptie, suma totalã care existã ca prejudiciu câteva mai multe  milioane de lei.  APIA si Asociatia Composesoralã Poienile Tãii Bãnita Dâlja Mare  s-au constituit pãrti civile. Se pare cã asociatia respectivã  a revendicat o pãsune situatã între municipiul Petrosani si Alba si a avut loc un litigiu pe civil, timp de 10 ani.  În cele din urmã, primãria a pierdut  proprietatea acestui teren, iar cu aceastã  proprietate a fost împroprietãritã prin titlu emis de Comisia judeteanã, aceastã  asociatie. Ulterior, membrii asociatiei au solicitat, printr-o  plângere penalã, sã le fie restituitã subventia  neîncasatã. Subventia, în tot acest timp, a  fost încasatã de chiriasul, care a închiriat de la primãria Petrosani  aceste pãsuni.
Diana Mitrache