Apar prea multi câini si situatia se repetã periodic pe strãzile din Petrosani. Municipiul, aflat la intrarea din Defileul Jiului, este primul în care, masini necunoscute, aduc patrupede, pe care le lasã apoi libere.
Deocamdatã, sunt doar povesti ale unor oameni care zic cã au vãzut asa ceva.
„Am discutat cu oameni din Cartierul Aeroport si unul dintre ei chiar mi-a zis cã a vãzut o dubitã din care, dimineatã,  la ora 6,00, au dat drumul la niste câini. Omul, însã, nu vãzuse numãrul masinii”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Primarul, însã, spune cã nu are dovezi concrete si invitã populatia sã retinã numerele  acestor masini, ori chiar sã fotografieze, dacã este posibil,  astfel de actiuni care nu aduc decât  prejudicii. Asta,  în conditiile în care  sistemul de supraveghere video nu este extins si în acea zonã a orasului.
„În Aeroport nu avem camere si nu poti pe orice strãdutã sã pui camere. Nu  lasã câinii pe strãzile principale, cei care îi aduc. Se pare cã  din zona Gorjului ne vin foarte multi”, a mai precizat primarul din Petrosani.  Cele mai multe reclamatii pe care populatia din Petrosani le-a fãcut prin noua aplicatie City Health,  functionalã de putin timp, a vizat câinii vagabonzi.  S-au adunat foarte multi maidanezi, dupã aceste reclamatii ale oamenilor, iar primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune cã aplicatia l-a ajutat foarte mult, aproximativ 40 de câini fiind strânsi în numai câteva zile de pe strãzile municipiului Petrosani, ceea ce este foarte mult.
Diana Mitrache