Sunt prinsi cã furã apã, debransati, dar se branseazã singuri. Este un cerc vicios pe care o serie de oameni din zona Vãii Jiului îl practicã, atunci când nu vor sã plãteascã apa, iar cei care sunt depistati în acest fel sunt dati pe mâna politiei.
Existã, însã, si cazuri atât de cunoscute de cei de la Apa Serv, încât, atunci când fac verificãrile, angajatii firmei care distribuie apa potabilã stiu exact unde locuiesc. Pânã la urmã, însã, singuri  îsi fac contracte legale.
„Avem în continuare campioni, care au 4 sau 5 rebransãri ilegale. De fiecare datã îi dãm la politie, dar le dã neînceperea urmãrii penale. Li se dã o amendã de 150 -200 de lei, luna urmãtoare ne ducem iar, iar îl prindem. Sunt foarte multi si un exemplu este elocvent. O persoanã din Lupeni a fost de 20 de ori prinsã, iar, în cele  din urmã, si-a fãcut bransament separat, respectã acum sã ne plãteascã lunã de lunã”, a declarat Cristian Ionicã, manager SC Apa Serv Valea Jiului.
Cei care sunt prinsi, nu plãtesc, în afara amenzii de la politie, decât ce consumã, iar angajatii de la ape încearcã mereu sã le explice ce ar trebui sã facã. „Noi le calculãm prejudiciul. Acesta este consumul de apã pe care trebuia sã îl plãteascã el, dacã era legat legal, plus diferentele date de reglãrile cu care trebuia sã participe si abonatul ilegal la scara blocului”, a adãugat Cristian Ionicã, manager SC Apa Serv.  Gradul de încasare al facturilor a crescut simtitor la Apa Serv, dar nu existã lunã fãrã ca o serie de oameni sã fie gãsiti bransati ilegal.
Diana Mitrache