Avram Iancu, bibliotecarul din Petrosani care a pornit în urmã cu o lunã de zile într-o nouã aventurã, a ajuns la jumãtatea traseului de pe Marea Neagrã.
Avram Iancu a pornit de la Sulina si se îndreaptã spre Istanbul. Acesta vrea sã marcheze, astfel anul Centenar. Proiectul înotãtorului din Petrosani a început pe data de 2 septembrie 2018, la Sulina, acolo unde s-a încheiat ultima sã aventurã acvaticã. Traseul lui Aveam Iancu însumeazã 630 de kilometru pe malul Mãrii Negre, pânã la Istanbul.
“Da prieteni, a trecut o lunã de când am început cãlãtoria înot de la Sulina la Istanbul. Azi am înotat 15 km si am reusit sã trec si de Portul Varna unde traficul a fost oprit pentru 2 ore pentru trecerea mea. Multumiri domnului consul Mazilu pentru implicarea exemplarã si  colaborarea cu autoritãtile din Bulgaria. O lunã în cifre: am parcurs 345 km. În România 235 si în Bulgaria, 110. S-au scurs 30 de zile din care 5 au fost de pauzã din diverse motive; sechestru pe insulã, vreme  rea si alte motive. Distantã  zilnicã parcursã a fost de  11.5 km raportatã la 30 de zile si 13.8 km raportatã la 25 de zile de înot efectiv. Sunt pe la jumãtatea traseului”, scrie pe pagina sa de Facebook, Avram Iancu.  Sunt 630 de kilometri pe care sportivul vrea sã îi strãbatã într-o perioadã de 40-50 de zile. Avram Iancu a traversat Canalul Mânecii fãrã costum de neopren, a înotat pe tot  parcursul Dunãrii si a participat si la cea mai grea competitie din lume Arctic Ultra.
Monika BACIU