Doi angajati ai Primariei Petrosani Adrian Negoe, secretarul institutiei si Daniel Visan, directorul DPADPP, dar si un fost angajat, fost director al SPADPP Lucian Dragomir au fost trimisi in judecata pentru fapte de coruptie. Dosarul lor s-a aflat in camera preliminara pâna in 2 octombrie 2018, când s-a decis trimiterea lor in instanta.
Potrivit Tribunalului Hunedoara,
NEGOE ADRIAN a fost „trimis in judecata pentru tentativa la infractiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele ei (…) si pentru participatie improprie in forma continuata la infractiunea de folosire sau prezentare de documente inexacte daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele ei.
2.VISAN DANIEL ADINEL,trimis in judecata pentru tentativa in forma continuata la infractiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele ei (…) si pentru participatie improprie la infractiunea de folosire sau prezentare de documente inexacte daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele ei,
3. DRAGOMIR LUCIAN OCTAVIAN trimis in judecata pentru tentativa la infractiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele ei, (…) si pentru complicitate la tentativa la infractiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele ei, prevazuta de art. art. 48 Cp cu referire la art 32 Cp rap la art. 181 din Legea 78/2000 si art. 5 din Cp, precum si legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala”.
Tot instanta hunedoreana „Dispune inceperea judecatii privind pe inculpatii Negoe Adrian, Visan Daniel Adinel si Dragomir Lucian Octavian”
Potrivit documentelor, cei trei sunt cercetati pentru infractiuni de coruptie, suma totala care exista ca prejudiciu fiind de aproximativ 900 de milioane de lei.
APIA si Asociatia Composesorala Poienile Taii Banita Dâlja Mare s-au constituit parti civile.

Diana Mitrache