Nu si-au fãcut ordine, nu îsi cosmetizeazã cabanele, care acum aratã urât, sau organizarea lor lasã de dorit, iar, în perspectiva în care este nevoie de un nou Proiect de Urbanism Zonal în Straja, cabanierii au fost amendati.
Vorbim despre 35 de proprietari de pensiuni turistice, care miercuri au primit câte 100 de lei amendã, pentru astfel de nereguli si amenzile tind sã creadã, dacã, la  urmãtoarea verificare, lucrurile nu se schimbã.
„În statiunea Straja am dat peste 30 de amenzi celor care au cabane, vile, sau  pensiuni, pentru cã, anul  trecut, am decis împreunã cu personalul de la urbanism, sã le facem o solicitare ca sã îsi înfrumuseteze cabanele,  pentru cã unele sunt inestetice, nu aratã bine si unele constructii sunt ilegale. Am dat acum amenda minimã”, spune Lucian Resmeritã,  primarul municipiului Lupeni  Proprietarii tuturor pensiunilor considerate inestetice vor primi amenzile în câteva zile, iar dacã nu fac nimic ca sã le îmbunãtãteascã aspectul, amenzile cresc. „Dacã nu vor intra în legalitate si dacã nu vor aranja lucrurile pe care noi le solicitãm în  cererea pe care le-am trimis-o, la finele lunii, vor primi o amendã de 2.500 de lei, iar dacã nu pricep pânã la finele lunii, atunci urmeazã ca, în luna noiembrie sã aplicãm Legea 50 si sã le dãm amenzi de pânã la 100.000 de lei si asta se va întâmpla”, a mai spus Lucian Resmeritã,  primarul municipiului Lupeni.
Primarul spune cã si asa este greu sã realizeze un Proiect de Urbanism în Straja, o zonã extrem de aglomeratã, mai gãseste si neconcordante între  concesiuni si constructii, ori clãdiri dãrãpãnate. Toate acestea, în perspectiva unui turism civilizat, nu pot exista, iar amenzile se pare cã sunt singura sansã de a-i mobiliza pe cabanieri.
Diana Mitrache