Specialistii Agentiei de Investigare Feroviarã Românã, institutie care se ocupã cu investigarea accidentelor grave în sistemul feroviar, au finalizat ancheta cu privire la accidentul feroviar produs la iesire din Petrosani.
Evenimentul despre care am relatat pe larg la momentul producerii, a fost cauzat de starea tehnicã a liniei ferate care era necorespunzãtoare, iar vagonul implicat era încãrcat peste limitele stabilite prin reglementãrile specifice în vigoare.
”Starea tehnicã necorespunzãtoare a traverselor de lemn existente în cale în zona imediat premergãtoare ,,punctului 0” (locului în care s-a produs deraierea). (…) Alocarea insuficientã a resurselor umane necesare în  vederea executãrii lucrãrilor de mentenantã a infrastructurii feroviare la nivelul Districtului de linii nr.7 Petrosani si depãsirea sarcinii maxime pe osie, admisã pentru categoria de linie pe care a avut loc deraierea vagonului; – depãsirea limitei de încãrcare a vagonului, peste limita admisã si înscrisã pe vagon”, sunt cauze evidentiate în raportul AGIFER. Din fericire nimeni n-a fost rãnit în urma deraierii, dar circulatia trenurilor a fost perturbatã. Trenul de marfã venea de la Iscroni –Aninoasa cãtre Petrosani si înainte de a intra pe dubla care merge spre Simeria, ultimul vagon a sãrit de pe sine.
Maximilian Gânju