65 de oameni angajati pe loc la CEH

De luni, 1 octombrie, 65 de bãrbati s-au angajat sã lucreze la minele din Valea Jiului.  Este o primã sãptãmânã în care oamenii sunt primiti la front si, mai întâi intrã în perioada de instructaj. Era nevoie, însã, de personal, dupã ce multi angajati au iesit la pensie.
Selectia s-a fãcut din rândul celor care erau deja înscriti pentru a lucra în subteran, de la ultimele selectii.
„S-au luat 65 de oameni de pe listele de asteptare si au fost angajati la minele viabile Livezeni si Vulcan, în vederea completãrii  personalului care a iesit la pensie, dar si din cauzã lipsei de personal pe care o aveau cele douã exploatãri. Nu ne ajung cei 65, dar, în functie de iesirile din  sistem, pentru cã oamenii se pensioneazã, vor fi si noi angajãri. Tot de pe listele de asteptare îi vom selecta si, dacã  vor fi mai multi decât avem noi nevoie, vom organiza un concurs”, a spus Samuel Dioane, director general al CEH.
În tot acest timp, din mineritul Vãii Jiului se fac si disponibilizãri de personal, însã cifra  celor ce pleacã este aproape egalã cu cea a celor nou-angajati.
„Concedierea  colectivã este undeva sub semnul întrebãrii. Dacã UE ne va da undã verde pentru continuarea activitãtii la cele douã exploatãri, Lonea si lupeni, va fi doar  un numãr mic de disponibilizãri, practic, cei care se încadreazã  în vârsta de pensionare, anul acesta si anul urmãtor. 70 în prima fazã si apoi nu mai multi de 200”, a mai adãugat directorul general al CEH. Alti 44 de oameni au fost angajati în varã la minele Vulcan si Livezeni, iar în aceste unitãti miniere este nevoie de fortã de muncã, dar si de investitii masive, pentru ca minerii sã poatã da huilã.
Diana Mitrache

Advertisements

Un comentariu la „65 de oameni angajati pe loc la CEH

  • 1 octombrie 2018 la 20:24
    Permalink

    Da , este nevoie de investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.