Elevii mai multor unitãti scolare din Petrosani, în  special, îngheatã încã în scoli si inspectorul scolar general, Maria Stefãnie a declarat cã a cerut imperativ ca directorii unitãtilor sã ia mãsuri imediate.
Asta, pentru cã, a aflat la Petrosani, cum elevii îngheatã în sãlile neîncãlzite si acum, desi temperaturile sunt scãzute în ultima vreme, mai ales pe timpul noptii.
„Chiar azi (n.r. luni, 1 octombrie)  am avut o discutie cu domnul primar Tiberiu Iacob Ridzi, care mi-a spus cã totul este pregãtit, iar în  cel mai scurt timp, copiii vor avea sãlile încãlzite. Resursele financiare sunt  limitate, depinde  care sunt prioritãtile de fiecare datã, dar, în ceea ce priveste primãria din Petrosani, consider  cã aici avem un sustinãtor în persoana domnului primar, care a luat aceastã mãsurã de a  monta centrale termice în fiecare  unitate de învãtãmânt. Trebuie doar sã fie pornite”, a spus prof, Maria Stefãnie, inspector general ISJ Hunedoara Nu existã o situatie exactã a scolilor în care copiii îngheatã încã în clase, însã, primarul din Petrosani dã vina pe directorii acestora.
„În unele scoli nu s-a dat cãldurã, desi eu, de sãptãmâna  trecutã, am dat  dispozitie sã se dea drumul la încãlzire, dimineata, între 6,00 si 10,00, când este mai frig. Unele scoli nu au contract de  mentenantã cu o firmã specializatã, care sã dea drumul la centrale si sã le întretinã si, în  consecintã, nu au putut porni  centralele”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Practic, directorii scolilor, care au avut recent întâlniri cu conducerea primãriei, au neglijat acest aspect. Când au fost întrebati dacã totul e în regulã, nimeni nu s-a plâns, iar acum au apãrut aceste  probleme. Practic, centralele nefiind  verificate si neavând girul unei firme de mentenantã, nu au putut fi pornite, iar copiii au cam degerat în sãlile de clasã.
Diana Mitrache