Farul cu golul, Energeticianul cu ocaziile

Început bun pentru energeticieni, cu douã faze aproape de gol, reusite de Neacsu (min. 6) si Dragu (min. 8), apoi în replicã, Alex Grigoras (min. 10) rateazã de la 15m. Pânã la pauzã doar o fazã mai clarã (min. 19) când Jallow trage de la 9m peste poartã. În min. 62, Al. Grigoras e aproape de a marca dar portarul Bg. Miron scoate miraculos lovitura liberã apoi Cioiu (min. 63) rateazã incredibil la poarta lui M. Popa iar C. Achim (min. 65) trimite razant cu capul. Aproape de gol a fost si Stoenac (min. 80) cu un sut splendid de la 30m, scos miraculos de M. Popa. Finalul apartine oaspetilor, dar atât….


Farul Constanta – ACS Energeticianul 1 – 0 (1 – 0)

Farul Constanta (antr. Petre Grigoras): M. Popa – Dombrovschi, Roumadis, Twumasi, Zamfir, Apostolache, Tudoricã – Alex. Grigoras, Fotescu (min. 46 G. Pãun), Jullow – N. Moise (min. 56 Licu)

ACS Energeticianul (antr. Marin Tudorache): Bg. Miron – Leasã, Ninu, C. Achim, Tomozei – C. Cristea (min. 71 Stoenac), Vl. Tudorache (min. 60 Cioiu), Gârbitã, Neacsa – Dragu, Vl. Rusu

Arbitru: Vlad Bãban – Iasi

Spectatori: 300 (la Techirghiol)

Golurile: 1 – 0 M. Jallow (min. 12) cu capul din 6m la centrarea lui Grigoras


Remember – Când bãteam în Europa!

Jiul Petrosani în Cupa Cupelor! Se întâmpla exact în urmã cu 44 de ani: 2 octombrie 1974. Jiul, care câstigase Cupa României în vara lui 74 juca la Petrosani returul cu scotienii de la Dundee United (în tur gazdele câstigaserã cu 3 – 0) sperând într-o minune. Si n-au fost prea departe…

Pe vechiul stadion, Jiul avea sã conducã, prin golurile lui Rozsnyai (min. 15) si Tonca (min. 34) cu 2 – 0. Înlocuirea ciudatã a lui Libardi în min. 55 deregleazã întreaga echipã, scorul rãmânând cel stabilit în prima reprizã, Jiul ratând la ”mustatã” calificarea în etapa urmãtoare a Cupei Cupelor.

A fost unul din momentele de glorie ale fotbalului petrosenean. Se întâmpla acum 44 de ani, pe 2 octombrie 1974…

Fotbal, liga a II-a – Pe lac la Snagov

Sportul Snagov „se ia” tot mai în serios, 1 – 0 la Clinceni devenind o echipã cu reale sanse la promovare.

Desi a condus din min. 4 cu 1 – 0, pânã la final Daco Getica Bucuresti s-a multumit cu un 1 – 1 în jocul cu ASU Poli Timisoara.

Chindia Târgoviste îsi continuã marsul triumfal, 1 – 0 la Brãila care pare condamnatã…

Ripensia Timisoara – Metaloglobus Bucuresti 0 – 1, oaspetii marcând din penalty.

CS Mioveni – U Cluj 1 – 1, oaspetii egalând în min. 66 prin Florean.

ACS Poli Timisoara – Pandurii Tg. Jiu 1 – 1, dupã ce gorjenii au condus cu 1 – 0.

Scorul etapei la Ploiesti, Petrolul – Aerostar Bacãu 5 – 0, cu L. Marinescu reusind un hat-trick

Surprizã în Banat unde UTA a cedat, 0 – 2 cu CS Balotesti.

Golgeterii

9g Cherchez – Chindia

8g Vl. Rusu – Energeticianul

7g L. Marinescu – Petrolul, Ad. Voicu – Metaloglobus Bucuresti, D. Pârvulescu si Tudoran – Pandurii Tg. Jiu.

S.M.U.R.D…. de Valea Jiului

Marin Tudorache, revine acum la 50 de ani, din nou în prim-planul fotbalului. Jucãtor echilibrat în anii 90 la Jiul, Minerul Lupeni sau Rapid Bucuresti.
Exact în urmã cu 30 de ani, debuta ca jucãtor la Jiul, în 1988 în divizia B pentru ca debutul în ”A”, sã fie sub culorile Rapidului într-un 0 – 3 cu Steaua, pe 8 martie 1922… Mai înainte, ajutase (1990 – 1991) la resuscitarea Minerului Lupeni în ”B”, apoi din nou la Jiul, în perioada 1994 – 1998. Ani frumosi în ”A” si în ”B”.
A venit perioada antrenoratului. Cele mai multe etape le-a ars la Jiul: 1998 – 2000, 2001 – 2002, 2004 – 2005 (când a promovat în liga I), 2006 – 2007, 2010 – 2011. Sporadic a mai antrenat Minerul Vulcan, FC Cisnãdie, Ariesul Turda. Acum, din nou la Petrosani, la ACS Energeticianul, echipa adoptatã de municipiul din Valea Jiului. O echipã aflatã acum, de când joacã la Petrosani (inclusiv vechiul nume ACS Sirineasa) din 2017, aflatã la al 5-lea antrenor Gabi Mangalagiu, Dan Vasilicã,

Cristian Dulca, Goerge Zima, Marin Tudorache. Treaba e prea recentã sã putem da un verdict. Marin Tudorache are acum o nouã provocare.
GENU TUTU

Advertisements

Un comentariu la „Farul cu golul, Energeticianul cu ocaziile

  • 1 octombrie 2018 la 20:15
    Permalink

    Vrem modernizarea stadionului Jiul Petrosani cu tabela de marcaj electronica , scaune de plastic , nocturna , … !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.