Senatorul Cristian Resmeritã: Cum sã meargã termoficarea fãrã cãrbuni?

Nu sunt stocuri necesare pentru a furniza agent termic. Nici facturile nu au fost achitate la timp în Valea Jiului, iar, spre deosebire de zona Devei, alimentatã de Mintia, aici mai sunt foarte putini abonati.
Dacã la Deva sunt 6.000 de apartamente bransate, la Petrosani, singurul oras rãmas racordat, mai sunt 2.000. Totusi, minele nu au asigurat cãrbunii.
„Stocul de cãrbune este ZERO. Domnul director al CEH (n.r. Samuel Dioane) face eforturi. Vãd cã vrea sã facã ceva, dar este necesar sã avem cãrbuni, sã avem termoficare. Altfel nu putem sã dãm cãldurã”, a spus, la sfârsitul sãptãmânii trecute, în cadrul unei conferinte de presã, senatorul Cristian Resmeritã. În plus, pentru cã a participat la sedinta Comisiei de Energie din Guvern, în care este membru, senatorul Resmeritã a cerut ca  termoficarea sã poatã furniza, si în acest an, agent termic pentru Valea Jiului. „S-a discutat foarte mult despre necesitatea de a avea termoficare. E important ca, dacã mai sunt 2.000 de abonati, acestia sã beneficieze. Când Lupeniul a renuntat la termoficare mai aveam 103 abonati, dintre care doar 2 erau bransati în tot apartamentul. Restul aveau doar câte un calorifer, partial. Dar vrem ca termoficarea sã functioneze”, spune senatorul, care afirmã cã la Mintia gradul de încasare al facturilor este de 99 %, în timp ce în Petrosani, doar de sub 50%. Acum douã sãptãmâni, stocul de cãrbune la  termocentrala Mintia era de circa 3.000 de tone, ceea ce putea asigura functionarea unui grup energetic doar pentru o zi, Specialistii spun, însã, cã, în conditii de iarnã, pentru a functiona, la Mintia ar trebui sã existe în depozite cel putin 50.000 de tone de  cãrbune.
O statisticã, datã  publicitãtii în 2017, aratã cã sunt necesare 332 de mii de tone de huilã la nivel national, în sezonul rece, cantitatea fiind împãrtitã între CEH si  termoficarea de la Iasi.\
Diana Mitrache

8 comentarii la „Senatorul Cristian Resmeritã: Cum sã meargã termoficarea fãrã cãrbuni?

 • 30 septembrie 2018 la 19:25
  Permalink

  La explicati , motive , teorii , … politicieni sunt buni dar noi cetateni vaii jiului ne rupem masinile pe DN 7A pentru a ajunge la Voineasa sau pe Transalpina , drumul spre Herculane , Gara Petrosani , Termoficarea in valea jiului , investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan , Domeniul Schiabil Parang , Statiunea Montana Pasul Vulcan , Schi la Petrila , … astea sunt unele probleme ale cetatenilor vaii jiului care ar trebui rezolvate de alesi nostri (Cristian Resmerita , Laurentiu Nistor , …) ca valea jiului a votat de 28 ani cu PSD .

  Răspunde
 • 30 septembrie 2018 la 20:22
  Permalink

  Fraiere,carbuni nu sunt pt ai pus toti pupincuristii in fruntea mineritului! O gloata de prosti sustinuta de „tatal „prostilor a ingropat mineritul !

  Răspunde
 • 30 septembrie 2018 la 21:56
  Permalink

  s- a trezit si senatorul melcilor, pai pe unde umblasi gogule pana acuma, cine a dat ordin de taiere a magistralei de termoficare pe Lupeni, s-au te-ai trezit ca iti trebuie voturi, stai linistit ca o sa primesti ca e multiiii

  Răspunde
 • 30 septembrie 2018 la 22:17
  Permalink

  Pai de ce nu sunt carbuni senatorule cand valea e plina de ei in subsol ??.E mai gras comisionul la cei adusi de dincolo,cand puteati sa dati o paine amaratilor de aici ?.Raspunsul e mult mai simplu,carbuni nu sunt din cauza ta si a celorlalti politicieni din zona ,nu ati facut nimic pentru minerit si nici pentru zona.

  Răspunde
 • 30 septembrie 2018 la 23:15
  Permalink

  Abia acum si-a dat seama si senatorul….melcilor (cum zice si Gelu) ca minele din Valea Jiului, nu mai dau carbune nici cat dadea pe vremuri un sector de productie de la o mina? E de ras, dar…..e si de plans!!!!

  Răspunde
 • 1 octombrie 2018 la 15:19
  Permalink

  RENUNTATI LA COMENTARII!! TOTI SUNTETI PARTASI LA MOARTEA VAII JIULUI !!! ASA CA MUCLES !!!

  Răspunde
  • 1 octombrie 2018 la 17:40
   Permalink

   Parerea ta,nu inseamna ca e si adevarata.Am impresia ca te simti cu musca pe caciula si dai vina pe toata lumea !

   Răspunde
 • 5 octombrie 2018 la 11:42
  Permalink

  Termoficare vor avea la iarna doar cei care au fost inspirati si si-au montat centrale proprii in apartamente !!! asa ca continuati sa visati restul !!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.