Temperaturile au scãzut considerabil în ultimele zile, iar reprezentantii ApaServ Valea Jiului au luat mãsuri pentru cã iarnã sã nu îi ia prin surprindere. În aceste zile au avut loc diferite operatiuni pentru întretinerea echipamentelor.
„Încet – încet facem pregãtirile de toamnã – iarnã. Ne ajutã si vremea, pentru cã nu mai sunt ploile puternice cu care ne-am confruntat în lunile precedente. Ajungem sã ne gândim si cã vor fi debite prea putine si atunci se colmateazã mai repede instalatiile de canalizare. Încercãm sã intervenim mai ales în zonele inundabile, unde ploile dese ne-au creat foarte multe probleme. Pot fi si zone surpate de canalizare, care trebuie remediate. Trebuie sã vedem care a fost efectul ploilor de peste varã”, a declarat directorul Apa Serv Valea Jiului SA, Cristian Ionicã.
Astfel, sistemul de canalizare este verificat si au loc lucrãri de decolmatare a retelelor de apã pluvialã. Similar, se fac verificãri la retelele de alimentare cu apã potabilã, mai ales în localitãtile care nu au beneficiar de investitii în modernizarea acestor retele si unde, în mod frecvent, apar probleme.
Monika BACIU