Memorandum semnat între INSEMEX si Autoritãtile Miniere din Europa

 

Cercetãtorii de la INSEMEX Petrosani continuã seria întâlnirilor prin care se pun bazele unor parteneriate de succes.
Un memorandum a fost semnat între Autoritãtile Miniere din Europa care prevede tema întâlnirii din anul 2019 care va avea loc în Germania, si anume “Protectia comunitãtilor si a mediului în zonele de influentã a lucrãrilor miniere subterane si de suprafatã, active si abandonate”. Tema abordatã în acest an a fost “Planuri de urgentã si de reactie la situatiile de crizã pentru operatiunile miniere de suprafatã si subteran”.
”A 24-a Întâlnire a Conducãtorilor Autoritãtilor Miniere de Stat din Europa a contribuit la schimbul de cunostinte, informatii si experiente referitoare la planurile de urgentã si de reactie la situatiile de crizã întâlnite în industria minierã subteranã si de suprafatã, relevând faptul cã tehnicile de exploatare si procesare minierã utilizate actualmente în spatiul european au fost îmbunãtãtite semnificativ de-a  lungul anilor, reducând astfel riscurile pentru muncitori si comunitãtile din zonele miniere si minimizând impactul acestor activitãti asupra mediului înconjurãtor. Participantii au stabilit de comun acord cã este esentialã stabilirea unei baze legale pentru planurile de urgentã si de reactie la situatiile de crizã la nivel national în concordantã cu regulamentele internationale. Prevederile legale minime ar trebui sã garanteze protectia lucrãtorilor si a mediului înconjurãtor”, a declarat dr. ing. George Artur Gãman, directorul general al INSEMEX Petrosani.
În perioada 24-25 septembrie 2018, Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minierã si Protectie Antiexplozivã – INSEMEX Petrosani, reprezentat de Dr. ing. George Artur GÃMAN si Dr. ing. Daniel PUPÃZAN, a participat la cea de-a 24-a Întâlnire a Conducãtorilor Autoritãtilor Miniere de Stat din Europa.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.