Câinii comunitari din Petrosani sunt strânsi de hingheri si dusi în adãpostul amenajat în Cartierul Colonie. Neplãcut este cã toatã aceastã procedurã are loc la lumina zilei, iar hingherii nu tin cont de „spectacolul” pe care îl oferã trecãtorilor, ori cã încurcã de-a dreptul circulatia.

Câini care schelãlãie înfiorãtor, o multime de privitori si circulatia blocatã. Acesta a fost spectacolul oferit de doi hingheri care se „luptau” sã captureze un câine comunitar si sã-l încarce în masinã pentru a-l duce la adãpostul din Colonie. Întreaga scenã a avut loc ziua, în zona  Liceului Economic din Petrosani unde functioneazã si un supermarket, dar hingherii nu au tinut cont de aceste aspecte.

Cu ajutorul unor clesti de fier, cei doi tineri au prins un patruped – unul de gât, iar cel de a-l doilea de burtã, si l-au înghesuit într-o cuscã unde mai era deja un maidanez capturat.  Mai mult, nu i-a interesat nici faptul cã restul animalelor din haitã, speriate, au ajuns direct în stradã, printre masini, încurcând circulatia.

Pãrerilor trecãtorilor sunt, ca de obicei, împãrtite. Unii se bucurau cã animalele sunt strânse de pe strãzi, altii, în schimb, considerã cã acest lucru trebuie fãcut, dar nu chiar ziua, pentru cã metodele de capturare sunt destul de barbare. Când si-au terminat treaba, cei doi hingheri au plecat mai departe cu tot cu „pretioasa” încãrcãturã. Unii se întrebau, însã, de ce nu au luat toatã haita, dacã tot s-au apucat de treabã si oricum au încurcat circulatia. Rãspunsul e simplu: masina e atât de micã încât încap doar douã custi în ea.

Carmen Cosman