Municipiul Lupeni s-a asociat cu Consiliul Judetean Hunedoara în vederea organizãrii Festivalului  Tatiana Stepa.  Consiliul Judetean Hunedoara va contribui cu suma de 6.960 lei, în timp ce municipalitatea de la Lupeni a alocat suma de 10.000 de lei.
“Municipiul Lupeni prin Consiliul Local Lupeni este coorganizator la aceastã manifestare, în parteneriat cu Asociatia Culturalã Tatiana Stepa, iar contributia consiliului local la eveniment este de 10.000 de lei, sumã insuficientã pentru suportarea tuturor costurilor. Prin urmare, se solicitã asocierea Consiliului Judetean Hunedoara cu Municipiul Lupeni prin Consiliul Local Lupeni pentru sprijinirea organizãrii acestui eveniment prin alocarea sumei de 6.960 lei în vederea finantãrii onorariilor artistilor Adi Bezna, Andrei Maftei, Felicia Pop, Luminita Donisã si Sebastian Ionel”, aratã textul asocierii.
Festivalul Tatiana Stepa va avea loc în data de 13 octombrie. Tatiana Stepa s-a nãscut în municipiul Lupeni si a urmat cursurile „Liceului de Arhitecturã” din Bucuresti. Aici a fost primul loc în care a auzit muzicã folk. Pentru cã fãcuse vioara ani de zile, nu i-a fost greu sã cânte la chitarã. În septembrie 1982, pe stadionul din Fãgãras, a debutat în Cenaclul Flacãra cu un cântec numit „Si-am sã-mi fac o doinã(versuri Adrian Gavrilã) „, rãmânând în componenta acestuia pânã în anul 1985, dupã care, din anul 1992 pânã în anul 1996, a fost membrã a Cenaclului „Totusi Iubirea”, participând la peste 2.000 de spectacole, atingând un maxim de 50.000 de spectatori la un concert aniversar de la Galati.
Monika BACIU