Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan, este profund nemultumit de rectificarea bugetarã.  La fel ca la Lupeni si la Vulcan rectificarea este una negativã, motiv pentru care edilul a refuzat sã introducã proiectul pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local. Primarul sustine cã nimeni nu îl poate obliga sã rectifice bugetul.
“Am scos rectificarea bugetarã de pe ordinea de zi pentru cã nu este corect  calculatã. Nu pot sã îmi ia din veniturile pe care le-am realizat în Primãria Vulcan. Am recuperat din taxele si impozitele restante din anii anteriori, asa cã nu poate sã îmi ia din bani. Sã vedem cine are curaj sã îmi ia! Am scos rectificarea  bugetarã de pe ordinea de zi”,  a declarat Gheorghe Ile,  primarul municipiului Vulcan.
Conform rectificãrii bugetare aprobate de Guvern, la Vulcan suma ce trebuia rectificatã era de -1874 mii lei.  Sumele din Impozit pe venit estimat a fi încasat pe raza unitãtii/subdiviziunii administrativ teritoriale în anul 2018 sunt de -5810 mii lei, din care rezultã Alocãrile  directe din impozitul pe venit încasat tot cu minus, adicã -2489 mii lei. Acestora se adaugã 281 lei, sume alocate din cota de 17,25%/5% pentru asigurare buget minim de functionare. Sume defalcate din TVA  pentru echilibrarea bugetelor locale, diminuate cu 1/2 din excedentul la data de 31.12.2017, sunt în valoare de 334 mii lei.
Monika BACIU