Ziua de 5 octombrie este desemnatã, pe plan mondial, sãrbãtoarea profesionalã a profesorului. În mai multe tãri, Zilele profesorilor sunt destinate a fi zile speciale pentru aprecierea cadrelor didactice.
Unele dintre ele sunt sãrbãtorite la sfârsitul sãptãmânii, în timp ce altele sunt celebrate în timpul zilelor lucrãtoare. Între 1965 si 1994 era prima duminicã din octombrie. Din 1994 este pe 5 octombrie pentru a coincide cu sãrbãtoarea mondialã a profesorului (stabilitã în 1994 de UNESCO). Primãria si Consiliul Local al municipiului Lupeni le pregãtesc dascãlilor un eveniment de suflet.
“Primãria si Consiliul Local al Municipiului Lupeni invitã cadrele didactice din municipiul Lupeni în data de 03.10.2018 începând cu orele 16,00 la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Internationale a Educatiei, la Palatul Cultural Minerul din Lupeni. Intrarea se va face pe bazã de invitatii gratuite care vor fi distribuite la unitãtile de învãtãmânt din municipiul Lupeni”, aratã autoritãtile locale de la Lupeni.
Raoul si Mirabela Dauer le vor cânta si îi vor încânta pe dascãlii care vor rãspunde prezent la invitatia lansatã de Primãria si Consiliul Local al municipiului Lupeni.
Monika BACIU