Universitatea din Petrosani îsi deschide portile luni. De la ora 10.00, toti cei care urmeazã cursurile acestei institutii de învãtãmânt superior sunt asteptati la deschiderea oficialã.
La prezidiu vor fi si personalitãti marcante, conducerea universitãtii  trimitând invitatii cãtre toate institutiile statului.
„Îi invitãm pe toti studentii, si bobocii si cei din anii II, III si IV, cei de la masterat, în Aula Universitãtii, luni, de la ora 10.00. Am invitat si personalitãti din cadrul Ministerului Educatiei Nationale, pe domnul ministru, secretari de stat, dar si din conducerea judetului, de la Consiliul Judetean, Prefecturã, primarii din Valea Jiului si  directori de mari companii cu care avem relatii de colaborare’, a spus prof univ dr habil  Sorin Radu, rectorul Universitãtii din Petrosani.
Toate locurile au fost ocupate în urma admiterii la aceastã scoalã superioarã. Conducerea Universitãtii din Petrosani a decis, în data de 15 septembrie 2018, sã mai acorde o ultimã sansã celor care doresc sã  devinã studenti ai acestei institutii academice.
Astfel, sesiunea de înscriere pentru studiile de licentã, pe locurile rãmase disponibile dupã prima sesiune a Bacalaureatului, s-a prelungit si, în aceastã sãptãmânã, s-au definitivat toate grupele.
Diana Mitrache