10 lei în plus, atât vor plãti o parte din studentii Universitãtii Petrosani care vor opta pentru cazare în cãminele studentesti. Conducerea Universitãtii Petrosani a aprobat noile tarife pentru cazare în campusul universitar.
Cei care sunt scutiti de la plata taxelor sunt studentii basarabeni. Preturile în cãmine variazã de la 200 de lei/persoanã/lunã la 450 de lei/persoanã/lunã. Totul depinde de cãminul în care studentii sunt cazati si de conditiile de cazare. Astfel, spre exemplu, în cãminul numãrul 5 studentii familisti care frecventeazã regimul de studii cu taxã plãtesc 900 lei/ garsonierã (2 pers.), în timp ce în cãminul numãrul 2 taxa este de 600 lei/camerã (3 pers/camerã).
Contractul de cazare se va semna pentru perioadã de 10 luni, începând cu 01.10.2018, pânã la data de 20.07.2019, exceptie fãcând anul I , care nu face practicã, si anii terminali pentru care contractul se încheie pe 9 luni, între 01.10.2018 si 20.06.2019, în ambele cazuri respectându-se clauzele specifice tarifului de cazare ales.
Tariful de cazare are în componentã plata integralã a cheltuielilor pentru salariile  personalului de întretinere, încãlzire, apã caldã, salubritate, televiziune prin cablu, internet,  materiale de curãtenie, servicii de dezinfectie, dezinsectie, deratizare si materiale pentru reparatii curente la spatiile comune. Cheltuielile cu energia electricã sunt suportate pentru 100 kW / lunã / camerã iar cele cu apa potabilã pentru 9 mc / lunã / camerã – pentru studentii care ocupã 3 locuri / camerã, respectiv de 100 kW / lunã / camerã si 6 mc / lunã / camerã pentru studentii care locuiesc 2 în camerã.
Monika BACIU