Valul de frig care s-a abãtut peste estul Europei îi îngreuneazã si mai mult misiunea de înota pânã la Istanbul.  Unul dintre suporteri spune cã i-a înghetat mâinile doar cât a fãcut o fotografie. Temerarul din Petrosani a intrat în apã si-si continuã cursa.
Bibliotecarul Avram Iancu continuã cursa înot spre Istanbul, prin Marea Neagrã, polisportivul din Petrosani fiind acum pe tãrmul bulgãresc. Valul de frig care s-a abãtut peste România si estul continentului îi fac misiunea si mai dificilã, dar temerarul nu se dã bãtut. Avram Iancu recunoaste cã trecere prin momente cumplite, suferã din cauza apei reci si a temperaturilor scãzute, însã încã mai rezistã. Ieri dimineatã a intrat iarãsi în mare chiar dacã frigul pãtrunzãtor îi pune probleme.
De altfel, unul dintre suporterii  bibliotecarului din Petrosani spunea cã  i-au înghetat mâinile doar cât a fãcut o fotografie, încercând astfel sã explice efortul supraomenesc fãcut de Avram Iancu.  Avram Iancu a  pornit înot, pe  2 septembrie, de la Sulina, propunându-si sã strãbatã un traseu de 630 de kilometri de-a lungul coastei Mãrii Negre, pânã la Istanbul. El si-a început cursa din locul în care s-a aflat, anul trecut, la finalul celor 2.860 de kilometri pe care i-a parcurs înot, în vara lui 2017, pe întreg cursul Dunãrii. Iancu si-a propus sã încheie noul parcurs dupã aproximativ 45 de zile, în jurul datei de 17 octombrie, cursa fiind dedicatã Anului Centenar al Marii Uniri.
”Doresc ca de  unde s-a terminat o poveste, sã începem o alta pentru a reaminti românilor deznãdãjduiti si pentru a arãta lumii întregi cã ADN-ul românesc este puternic” anunta la debutul cursei.  Avram Iancu a  parcurs înot Canalul Mânecii, în august 2016, iar în vara  anului trecut a înotat de la izvoarele Dunãrii si pânã la vârsarea  în Marea Neagrã,  fãrã sã poarte costum de neopren sau labe de înot.
Maximilian Gânju