Doi minori cu vârste de 15 ani, respectiv 16 ani, din municipiul Lupeni sunt autorii a mai multor furturi de pe raza localitãtii.  Ei au fost identificati de  politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale Lupeni si sunt acuzati de furt calificat.
În fapt, pânã în prezent, politistii au stabilit cã cei doi au comis douã furturi din locuintã (fapte comise pe  timpul noptii, prin escaladarea si fortarea geamului imobilelor), dar si un furt dintr-un autoturism si un furt de telefon mobil. Astfel, în perioada 08.09.2018 – 10.09.2018, prin spargerea geamului portierei unui autoturism  parcat pe raza municipiului, cei doi minori au pãtruns în interior si au sustras o tabletã si o borsetã cu mai multe  documente, iar în data de 18.09.2018, i-au sustras unui tânãr un telefon mobil (în valoare de 1800 lei).
De asemenea, politistii au mai stabilit cã cei doi, în data de 19.09.2018, prin escaladare si fortarea unui geam, au pãtruns în locuinta unei persoane din municipiul Lupeni, de unde au sustras mai multe bunuri, în valoare de 4.000 lei, în timp ce în noaptea de 22/23.09.2018, prin fortarea geamului au pãtruns în locuinta unui bãrbat, de unde au sustras un televizor si douã memory-stick-uri.  Politistii continuã cercetãrile, în vederea stabilirii întregii activitãtii infractionale a  celor doi minori si a  recuperãrii prejudiciului cauzat.