Bugetul municipiului Petrosani a fost rectificat. Dupã prima rectificare bugetarã aprobatã de  Guvern în acest an, municipalitãtii de la Petrosani i-a revenit suma de douã milioane de lei.
Asta în contextul în care, la începutul acestui an, ca urmare a modificãrilor aduse Codului Fiscal, cea mai mare primãrie din Valea Jiului a pierdut peste 6 milioane de lei.
“Nu ne ajung banii, dar încercãm sã ne  descurcãm. Pentru functionare ne ajung. Nu am bugetat utilitãtile decât pânã în septembrie. Din punct de vedere al functionãrii primãriei am acoperit”,  a declarat Tiberiu  Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
În cadrul sedintei de luni, Consiliul Local al municipiului Petrosani a aprobat rectificarea bugetului local cu suma de 2.039.000 lei. Chiar si asa, bugetul primãriei este afectat. Odatã modificat Codul Fiscal, Primãria Petrosani a pierdut peste 6 milioane de lei. La acel moment, reprezentantii Ministerului de Finante au sustinut cã toate primãriile vor primi banii înapoi, la rectificarea bugetarã. Acum, documentele Ministerului aratã cu totul si cu totul altceva.
Pentru prima datã, bugetul municipiului Petrosani este structurat pe pierderi, astfel cã veniturile totale sunt în sumã de 53.384,01 mii lei, în timp ce cheltuielile sunt în valoare de 53.786,01 mii lei.
Monika BACIU