Nouã persoane care au rãmas blocate în noaptea de luni spre marti pe DN 67C Transalpina, din cauza ghetii formate pe drumul de altitudine.
În ajutorul turistilor au intervenit atât salvamontistii cât si drumarii. Cele nouã persoane au urcat pe soseaua montanã cu trei autoturisme si un microbuz pe timp de noapte desi circulatia este restrictionatã la cãderea întunericului.
”Au intrat pe Transalpina în jurul orei 23.00, noaptea trecutã, dar  salvamontistii au fost anuntati abia marti dimineata. Salvatorii au ajuns la primele trei masini blocate, una nu mai are motorinã, dar persoanele nu au probleme medicale si nu ele au lansat apelul de urgentã”, spun drumarii. Turistii au rãmas pe loc pânã când  masina de deszãpezire le-a deschis  drumul. De cealatã parte, salvatorii montani au patrulat pe drumul cãtre Obârsia Lotrului ca sã vadã dacã mai sunt masini prinse în zãpadã. Autoritãtile au luat decizia ca DN 67C Transalpina între kilometrii 34-800 si 54 pânã la Obârsia Lotrului sã rãmânã închis circulatiei publice pânã va fi curãtatã partea carosabilã, însã mãsura ar putea fi prelungitã dacã vremea nu se va mai îmbunãtãti. Soseaua de  altitudine este un punct de atractie  pentru turisti, iar cei mai multi preferã sã urce pânã la peste 2000 de metri prin Petrosani, Cheile Jietului, Obârsia Lotrului. Turistii, înainte de a se  aventura pe Transalpina pot cere  informatii despre starea drumului si de la Centrul National de Informare si Promovare Turisticã din Petrosani.
Maximilian Ganju