Spectacole, concerte de muzicã clasicã, lansãri de carte si întâlniri religioase. Toate fac parte din programul pe care comunitatea maghiarã din Hunedoara o organizeazã, iar evenimentele au loc si în Valea jiului.
De joi, sunt primele manifestãri, iar populatia zonei are acces liber la toate aceste întâlniri.
„Zilele maghiare hunedorene au început sâmbãtã, nu numai în Valea Jiului, ci si în Deva sau Hunedoara. La  Petrosani deja a avut loc un concert de orgã, sustinut de Potyó István, organistul principal al Catedralei Sf. Mihail, din Cluj-Napoca, la Biserica romano-catolicã, unde oamenii au participat în numãr foarte mare. Manifestãrile continuã aici, joi, cu o lansare de carte a unui ziarist din Oradea. Este vorba despre prezentarea cãrtii de reportaje al lui Szucher Ervin, jurnalist. Evenimentul are loc joi, la ora 18,30 la sala Caritas”, a spus Eduard Wersanski, presedintele UDMR Petrosani.  Manifestãrile dedicate Zilelor Magiare în Hunedoara vor  continua la Lupeni, unde încep întrecereile sportive.
„Urmeazã activitãtile sportive al Lupeni, în ziua de sâmbãta, iar noi, cei de la Petrosani vom avea o echipã de fotbal si tot acolo vom participa la activitãti gastronomice specifice comunitãtii maghiare, respectiv Balul strugurilor”, a mai spus Eduard Wersanski. Finalul manifestãrilor în Valea Jiului are loc duminicã, atunci când vor avea loc douã spectacole, mai exact un concert la Lupeni, la ora 16,30, iar la Petrosani finalul are loc la Teatrul Dramatic I.D Sârbu, unde intrarea este liberã,  la spectacolul de dansuri populare si operetã.
Diana Mitrache