Cele mai multe reclamatii pe care populatia din Petrosani le-a fãcut prin noua aplicatie City Health, a vizat câinii vagabonzi.  S-au adunat foarte multi maidanezi, dupã aceste reclamatii ale a oamenilor, iar primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune cã aplicatia  l-a ajutat foarte mult  si zilnic rezolvã noi si noi cazuri.
„Am si discutat cu cei care se ocupã la nivelul judetului Hunedoara de ecarisaj, dupã ce noi am intrat  în asociatia intercomunitarã. La Petrosani au strâns, în ultima  sãptãmânã, aproximativ 40 de câini, ceea ce este foarte mult. În tot judetul nu au strâns, cât au strâns de aici”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul  municipiului Petrosani.
Nimeni nu întelege cum ajung atât de multi câini maidanezi aici si primarul din Petrosani dã vina pe cei care îi aduc efectiv din alte zone, la noi.
„Am încercat sã identificãm care sunt cauzele. Una ar fi cã, încã ni se aduc aici câini din altã parte, din zona Gorjului, se pare. Iar o altã problemã este legatã de cei de la  adãposturile private. O spun cã toatã responsabilitatea, se iau câinii, cineva îi tine câteva zile si apoi le dã drumul, din nou, pe stradã. Atunci apare mereu aceastã problemã, una care nu ar mai fi trebuit sã  ne ridice probleme în  actualitate”, a mai adãugat Tiberiu Iacob Ridzi.
Oamenii au reclamat si faptul cã, în unele zone nu este iluminatã strada pe timpul noptii si aproape toate aceste probleme au fost sau sunt în curs de solutionare.
„Ne-au semnalat cetãtenii, acolo unde nu ard becurile. E un lucru foarte bun. Noi am încercat sã remediem toate aceste probleme”, a conchis edilul.  Altii au semnalat probleme legate de asfaltarea drumurilor, însã, primarul spune cã majoritatea celor care au reclamat au încã  drumuri pietruite si acestea vor fi  amenajate, dar în functie de prioritãti  si fonduri.  Cel mai probabil, cei care acceseazã aplicatia City Health, valabilã în Petrosani au cam între 25 si 45 de ani,  oameni activi, care sunt interesati de locurile în care trãiesc si vor sã interactioneze cu autoritãtile locale, iar scopul aplicatiei este îndeplinit.
Diana Mitrache