Liderul PMP Eugen Tomac afirmã într-o postare pe Facebook cã Senatul a adoptat tacit initiativa PMP privind reducerea numãrului de parlamentari la 300, creându-se astfel posibilitatea  punerii în aplicare a rezultatului referendumului pe aceastã temã din 2009.
„Senatul României a adoptat reducerea numãrului de parlamentari la 300. Initiativa legislativã a PMP privind reducerea numãrului de parlamentari la 300 a fost  adoptatã tacit de cãtre Senat. În plinã campanie pentru un nou referendum, iatã cã e posibil sã punem în aplicare rezultatul  referendumului din 2009 privind reducerea numãrului de parlamentari la 300. Chiar dacã tacit, chiar dacã atât de târziu”, remarcã Tomac.
El afirmã cã astfel puterea poate demonstra cã respectã vointa poporului, iar sãptãmâna viitoare aceastã initiativã sã se regãseascã pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor.
„Actuala putere are acum ocazia de a demonstra cã nu doar mimeazã preocuparea fatã de respectarea vointei poporului exprimatã prin referendum, ci chiar o face. Corect ar fi ca sãptãmâna viitoare sã avem pe ordinea de zi, în plenul Camerei Deputatilor, aceastã initiativã  legislativã pentru a da votul final pentru adoptarea acesteia. Abia atunci vor fi  credibili în mesajele pe care le transmit zilele acestea referitoare la  referendumul convocat pentru 6-7 octombrie”, precizeazã liderul PMP.