Senatorul Cristian Resmeritã, membru al comisiei pentru energie a Senatului de la începutul acestei  sesiuni parlamentare, solicitã în prima sedintã a comisiei discutarea situatiei Complexului Energetic Hunedoara.
În vederea gãsirii  unor solutii viabile pentru continuarea activitãtii Complexului, senatorul a solicitat cã la aceastã sedintã sã fie prezentii toti factorii de rãspundere de a cãror decizie depinde soarta Complexului Energetic Hunedoara, reprezentantii Ministerului Energiei, conducerea CEH, Consiliul de Administratie,  reprezentantii Sindicatului Reprezentativ al minerilor, parlamentarii din judetul Hunedoara.
„În întreaga mea  activitate de parlamentar am luptat pentru  continuarea activitãtii în minerit. Complexul trece din nou printr-o situatie dificilã, nu pot accepta decizia ca alte douã mine sã fie închise si cu toate acestea nici pânã în prezent nu existã o strategie clarã pentru functionarea CEH. În calitate de membru al comisiei pentru energie pe care am dobândit-o la începutul acestei sesiuni parlamentare am solicitat cã în prima sedintã a comisiei, care va avea loc marti, pe ordinea de zi sã se afle discutarea situatiei Complexului Energetic Hunedoara si prin  convocarea tuturor  factorilor de decizie: reprezentanti ai Ministerului Energie,  conducerea CEH,  conducerea Consiliului de Administratie al CEH, sindicatul reprezentativ, parlamentarii judetului Hunedoara si împreunã cu membrii comisiei pentru energie sã facem în asa fel încât sã gãsim în cel mai scurt timp cele mai bune solutii pentru a evita închiderea altor mine si continuarea activitãtii Complexului Energetic Hunedoara”, a declarat Cristian Resmeritã,  senator PSD.
Senatorul sustine cã la nivelul administratiei Complexului Energetic Hunedoara si Ministerul Energiei nu a fost elaborat niciun plan concret pentru societatea energeticã. În plus, Cristian Resmeritã accentueazã faptul cã  timpul se scurge în defavoarea Complexului Energetic Hunedoara în ceea ce priveste minele Lupeni si Lonea,  deocamdatã neexistând nicio decizie oficialã privind prelungirea  activitãtii cu productie a celor douã unitãti miniere.
“Comisia pentru Energie s-a înfiintat în urmã cu douã sãptãmâni. Am cerut sã fac parte din aceastã comisie si am cerut o discutie pe tema Complexului Energetic Hunedoara. Din partea comisiei, am rugat presedintele sã trimitã invitatii cãtre Ministerul Energiei si cãtre sindicatul reprezentativ. Ministerul Energiei trebuie sã se organizeze, pe cine învitã. Astept în urma discutiei de marti, sã stim exact niste chestiuni, pentru cã imediat suntem în 1 octombrie si avem singurul lucru cert cã Lupeniul si Lonea îsi înceteazã activitatea la finele anului. Deocamdatã, altã chestiune certã nu avem. Eu vreau niste lucruri certe pe care sã le stiu, sã vãd ce gândire au, ce dorinte, ce sperante, sã îmi dea niste rãspunsuri într-un cadru institutional, mai ales cã la Petrosani (la întâlnirea cu Corina Cretu si Rovana Plumb – n.r.), eu am pus niste întrebãri si au rãmas fãrã rãspuns”, a mai declarat senatorul Cristian Resmeritã.  La acest moment, singura certitudine cu privire la Complexul Energetic Hunedoara este oprirea productiei la minele Lupeni si Lonea la finalul acestui an. Societatea energeticã se aflã într-o situatie extrem de dificilã din punct de vedere  financiar si nu numai.
Monika BACIU